GRIFŲ GŪŽTOS SKAITINIAI

·Varno nago gūžtos skaitiniai
Na tai pagaliau, jau priešpaskutinis, Hogvartso gūžtų skaitinių įrašas 😁 Kaip ir kalbėjau prieš tai
buvusiuose įrašuose - pradžioje šiek tiek informacijos, o vėliau knygos.
Taigi, įkūrėjas - Gpdrikas Gifras (Godric Gryffindor). Spalvos - raudona ir auksinė. Gūžtos gyvūnas/simbolis - liūtas, o elementas - ugnis. Grifiukams būdingi bruožai: drąsa, užsispyrimas, kilnumas. Knygos, kurios, mano nuomone, patiktų šios gūžtos atstovams:
·Veronica Roth „Divergentės“ trilogija. Kodėl? Pagrindinė veikėja itin drąsi, nebijo pasipriešinti ir kovoti už tiesą bei lygybę.
·Ruta Sepetys „Tarp pilkų debesų“. Kodėl? Kaip ir aukščiau minėtos knygos veikėja, šioji taip pat pasižymi drąsa, kilniaširdiškumu, tikėjimu, kad viskas bus gerai.
·E. M. Remarque „Vakarų fronte nieko naujo“. Kodėl? Tai knyga apie drąsa, norą išlikti, draugystę bet kokioje situacijoje ir žmogiškumą.
·Richardas Bachas „Džonatanas Livingstonas žuvėdra“. Kodėl? Pagrindinis veikėjas - Džonatanas Livingstonas žuvėdra - užsispyręs ir nebijo įrodyti savo tiesos bet kokia kaina. Pilna knygos apžvalga čia.
·Meg Rodoff „Taip dabar ir gyvenu“. Kodėl? Tai dar viena knyga apie drąsa, instinktus išgyventi bei neaprėpiama draugystę, kurios nutraukti nepajėgia net karas. Pilna knygos apžvalga čia.

Tai tiek mano rekomendacijų šios gūžtos atstovams. O ką rekomenduotum tu?

Komentarai