KLASTŪNYNO GŪŽTOS SKAITINIAI

Laabai seniai rezgiau mintė, kad noriu sukurti mini seriją įrašų, kurie būtų dedikuoti ne kam kitam, bet magiškajam pasauliui. Ir nuo ko gi daugiau pradėti, jei nuo Hogwartso gūžtų. Ir kaip ne nuo kokios kitos, bet būtent saviškės aš pradėsiu. Tad šiandien apie knygas, kurios turėtų patikti klastūnyno gyventojams.
Visų pirma, truputis informacijos: Klastūnyną atrado Salazaras Klastuolis (Salazar Slytherin). Pagrindinės spalvos - žalia ir sidabrinė. Gyvūnas - gyvatė. Pagrindiniai klastuolių bruožai yra gudrumas, užsispyrimas, vadovavimas, išradingumas, ambicingumas, savisauga, bei savo draugų/šeimos gynimas.
Tad kokios knygos, mano nuomone, labiausiai tiktų?
· Lauren Oliver „Panika“. Kodėl? Šimtaprocentiniškai dėl užsispyrimo, šeimos gynimo, bei ryžto. Pagrindinę knygos veikėją matau kaip itin gerą kandidatę į klastūnyną.
· Richelle Mead „Vampyrų akademijos“ serija. Kodėl? Pagrindinė veikėja - užsispyrusi, ambicinga ir kitų nuomonės neimanti į galvą mergina. Ar dar turiu kažką sakyti?
· Lukas Petrauskas „Akiniai nuo mėnulio“. Kodėl? Pagrindinis veikėas tarpais pasirodė toks pa nepakenčiamas, kaip ir būna daugeli klastūnyno atstovų. Tačiau jis, be to, dar yra ir gan sumanus, ieškantis naudos sau žmogus.
· Aleksandras Duma „Grafas Montekristas“. Kodėl? Pagrindinis veikėjas, nepaisant nieko, kas jam yra nutikę, stojasi ant kojų, kovoja už tą, kurią myli ir stengiasi sukelti šiek tiek skausmo, na juk jis įžeistas. Jis - puikus klastuolio apibūdinimas - švelnus ir mylintis, kol bent kartą nusisuki. Na o tada žinokis.
· Stephen King „Kerė“. Kodėl? Rami, viską pakelianti mergina. Iki kol nebūna gana. Na o tada kentės visi pasimaišę po kojomis

O kokią knygą Tu rekomenduotum perskaityti klastūnyno gūžtos nariams?

Komentarai

Rašyti komentarą