VARNO NAGO GŪŽTOS SKAITINIAI


Šiandien, po gero laiko tarpo, pagaliau pasakoju apie skaitinius, kurie, mano manymu, turėtų patikti varnanagiams 😁
Apie Klastūnyno skaitinius skaityk čia
Įkūrėja - Rovena Varnanagė (Rowena Ravenclaw). Spalvos - mėlyna ir bronzinė. Gyvūnas - erelis. Elementas - oras. Būdo bruožai/savybės: kūrybiškumas, sąmojingumas, originalumas, griežtumas. Tad kokios knygos, mano nuomone, tiktų šios gūžtos atstovams?
·Jandy Nelson „Padovanosiu Tau Saulę“. Kodėl? Tuo metu kai skaičiau knyga ji man atrodė begalo originali, naujos idėjos, nauji posūkiai literatūroje. Iš tiesų taip manau iki šiol, ji įtraukia, duoda peno pamąstymams.
·Gillian Flynn „Aštrūs pjūviai“. Kodėl? Tai yra labiau trileris/kriminalinis kūrinys, kurį manau su didžiausiu malonumu turėtų suvalgyti varnanagiai.
·Povilas Šklėrius „Ko negalima sakyti merginai bare“. Kodėl? Vienas mylimiausių ir, bent mano akimis, kiek originalesnių kūrinių iš to, ką turi pasiūlyti mūsų šalies rašytojai. Lengvai keistokas, bet dėl to ir originalus, tiesa?
·Annalisa Strada „Plona rausva linija“. Kodėl? Šioji manau būtų pats tas jei norisi įsispirti į kito žmogaus batus, suprasti jo mąstymą bei palyginti su savuoju. Jau jaučiu kaip tam tikrose vietose varnanagiai vartys akis, bet visgi yra noras ją įtraukti į šį sąrašą ir tiek.
·Patrick Ness „Septynios minutės po vidurnakčio“. Kodėl? Vien iš pačios knygos pateikimo ir iliustracijų - tai bene kūrybiškiausia iš šio sąrašo! O pati istorija palies tikrai kiekvieną ir įtrauks.

O kokią knygą Tu rekomenduotum perskaityti Varno Nago gūžtos nariams?

Komentarai

  1. yay, pagaliau ir savo sulaukiau! :D Šklėriaus jau teko skaityti, o kitas pasižymėsiu savo tbr sąraše, ačiū! ♥

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą