MATHIAS MALZIEU „MECHANINĖ ŠIRDIS“

„Meilės skausmas gali žmones paversti liūdesio pabaisomis.“

Vos pradėjusi šią knygą drąsiai galėjau teigt, kad įsimylėsiu. Tačiau po kelių dešimčių puslapių pasirodė be galo nuobodi. Tačiau pabaiga dar kartą sujaukė jausmus ir kurį laiką atrodė, kad nežinau kaip jaučiuosi ją perskaičiusi.
Pagrindinis istorijos veikėjas - berniukas Džo, kuriam lemta išgyventi tik daktarės Madlenos dėka, kuri iš kart sugalvoja vietoj jo širdies įdėti laikrodį ir taip palaikyti vargšelio gyvybę. Visgi tokia nauja širdis turi keletą griežtų taisyklių. Viena jų - niekad neįsimylėti. Tačiau jis nusprendžia nepaklusti šiai taisyklei ir įsimyli mažąją dainininkę Akasija. Po šiurpaus įvykio mokykloje, Džo priverstas bėgti iš mažo ir įprasto miestelio. Žinoma - jo pagrindine užduotimi tampa mis Akasijos paieškos. Suradęs panašų į save iš meilės besikankinantį vyrą jis pagaliau pradeda artėti prie savo svajonės išsipildymo. Po ne taip jau ir ilgai trukusios kelionės jis pagaliau randa savo širdies užkariautoja ir kurį laiką viskas skamba kone kaip pasaka: abipusė meilė, supratimas, artumas, švelnumas... Tačiau ne tik Džo yra įsimylėjęs ir pamišęs dėl mažosios dainininkės. Į jos gyvenimą grįžęs senas draugas ir tuo pačiu vaikino didžiausias priešas visiškai sujaukia jo jauną protą. Neilgai trukus Džo supranta, kodėl daktarė Madlena liepė jam niekuomet nepamilti. Savo sugedusia širdį jis patiki sutaisyti savo draugui, su kuriuo abu kartu ir ieškojo savų svajonių. Tačiau atsibudęs po operacijos Džo sužino dalykus, kurie priverčia jo mažą ir paaiškinamą pasaulį subyrėti ir po kurių jis privalo iš naujo visko išmokti.
Kaip ir sakiau, baigusi knygą jaučiau daugybę skirtingų jausmų - nuo pačios knygos minties, kuri man labai patiko, iki pykčio, kad tarpais viskas buvo daug painiau nei painu. Ar rekomenduočiau? Taip, jei norit pasakos su itin realistiška pabaiga ir sudrebinti saugų pasaulėlį savo galvose. Ne, jei tau patinka realistiški ir visiškai aiškūs skaitiniai, o ne metaforų analizavimas ir bandymas skaityti tarp eilučių.
4/5♥

Komentarai