KELIONĖS: BIALYSTOK, LENKIJA | 2020

Labas!
Tie, kurie seka mane Instagram paskyroje (rasi ją čia) jau savaitgalį matė, kad kažkur keliauju. Iš tiesų ši kelionė buvo suplanuota Valentino dienai todėl, kad ne tik mes, tačiau ir mūsų abiejų draugai , norėjo kažko šiek tiek kitokio, nei vakaras restorane, filmas ar dovanėlės vienas kitam.
Penktadienis
Taigi penktadienį, po visų darbų ir paskaitų pajudėjome link Lenkijos. Iš Kauno išvažiavome apytiksliai 17:30, o Lenkijoje, jau pačiame Bialystoke, savo savaitgalio namuose, jų laiku buvome apie 21 valandą vakaro. Tą vakarą nieko per daug tokio nenuveikėme - nuvažiavome į parduotuvę maisto, pasiėmėm vyno ir tiesiog pažiūrėję filmą susitarėme kada rytoj keliamės ir judam kažko pamatyti.
Šeštadienis
Pirmas mūsų tikslas buvo Padlasie muziejus, esantis senamiestyje. Ieškant internete nelabai ėjo surasti daug informacijos apie pačius muziejus ir juose esančius eksponatus, todėl nuėjus į šį galbūt tikėjomės kiek visko kitaip. Kadangi lenkai yra tikri nacionalistai tai apie informacija ar bukletus
anglų kalba (ar net rusų esant bėdai) galėjom tik pasvajoti. Aišku, buvo vienas kitas paaiškinimas angliškai, tačiau jie labai minimalūs ir neinformatyvūs. Tad šiame muziejuje pasižiūrėjome į daugybę paveikslų ir pasukome link lenkiškuoju Versaliu vadinamų Branickių rūmų. Sodai, net dabar, kai viskas u-dengta, vis vien atrodė be galo gražūs ir didingi. Labai norėjau užeiti ir į vidų, tačiau prie durų mus pasitiko užklijuotas popieriaus lapas su užrašu, kad šiandien galima įeiti tik su gidais. Oh well, dar pasivaikščiojom Kosciuškos aikšte, nuėjom iki Šv. Roko bažnyčios, apsisukom, grįžom iki automobilio ir nuvažiavom apsipirkti. Grįžę namo kartu su Augustu sugalvojom, kad dar reikia nueiti kažkur pavalgyti ir pasirinkom man dar neragautą greito maisto restoraną - KFC. Tolimesni vakaro planai buvo suradimas kaip grįžti namo (nežinau kodėl, bet ta viena ten buvusi sankryža ir keturkampis žiedas mane labai lengvai išmušė kur reikia eiti) ir pažiūrėti filmą, visiems kartu ramiai pasėdėti.
Sekmadienis
Sekmadienį mes turėjom vieną planą - išsimiegoti 😁 Tad taip ir padarėm! Pridavę raktus dar

nuvažiavom į nemokamą zoologijos sodą, kur matėm pačias mieliausias pelėdas, vilkus bei dar kartą įsitikinau, kad noriu auginti lūšį. Daugiau nieko, apart sustojimo pavalgyti, nenuveikėme ir grįžome namo.
Apart visko ką papasakojau, man laabai patiko vieta kur gyvenom - ją rasi čia - ne tik labai pigi, bet iš tiesų ir graži bei pačiame centre!
O ar dar karta grįžčiau ten? Tikrai taip! Tikrai žinau, kad pamačiau ir sužinojau ne viską. O ir grįžti dabar norėtųsi jau kiek šiltesniu laikotarpiu ir pasigėrėti kaip mieste išsiskleidžia žiedai 🎕
O pačiai pabaigai, mini pirkiniai, kuriuos įsigijau savo viešnagės metu (manęs negalima leisti į parduotuvę alkanos ar piktos, nes va kas gaunasi :'))

Komentarai