JOEY GRACEFFA „EDENO VAIKAI“

„Kiekvienas sprendimas visuomet turi savo kainą.“

Tikriausiai jei ne Vasara su knyga iššūkis, šios knygos dar ilgai būčiau nepaėmus į savąsias rankas. Tačiau nieko daugiau savojoje lentynoje neradau iš E raidės, kaip „Edeno vaikų“.
Įvyksta didžiulė pražūtinga katastrofa - ekožlugimas - po kurio išlieka tik maža grupelė žmonių, dėka Arono Al Bazo. Jis įkuria nuostabią vietą - Edena - kuriame žmonės gyvens ir turės tik po vieną palikuonį iki kol Žemė atsistatys ir joje vėl bus galima gyventi. Tad, suprantama, antrųjų vaikų niekas nenori, tad lengviausia kelias yra juos sunaikinti dar įsčiose ar vos gimusius. Visgi, kai kurie tėvai taip pasielgti negali. Rovena gimsta antroji iš dvynių. Jos brolis Ešas - teisėtas Edeno gyventojas, pirmasis vaikas, tad jai tenka slapstytis iki kol merginos tėvai jai suranda kitą šeimą ir žmogų, kuris inplantuotų lęšiukus, kad šioji galėtų gyventi ir džiaugtis gyvenimu taip, kaip ir turėtų. Visgi, niekas niekada nevyksta sklandžiai, tiesa? Po daugybės išdavysčių ir netekčių Rovena randa tikruosius namus - slaptą Pogrindį, kuris slepia kur kas daugiau antrųjų vaikų, nei ji manė esant.
Kas man labiausiai patiko, tai kad buvo kalbama apie visas tas problemas su Žeme, kurios vyksta dabar. Pasaulinis atšilimas, plastiko išmetimas į vandenynus, bei aplamai netinkamų šiukšlių palikimas netinkamose vietose ir panašiai. Manau ypač jaunesniam skaitytojui tai turėtų galbūt šiek tiek kažką sukirbinti galvoje, kad jis susimąstytų apie tai, kas vyksta aplinkui. Dėl to Graceffai dedu didelį pliusą! Visgi, tai nėra kažkoks naujas ir nuostabus kūrinys. Jei esat skaitę tokias knygas kaip „Divergentė“, „Atranka“, „Parinktieji“, bei kitas tai tikrai atrast daugybę panašumų. Tačiau dėl to knygos nenubaudžiu, visgi buvo aišku, kad tai - distopinio žanro kūrinys, o jie visi, vienaip ar kitaip, turi detalių kurios skamba kone identiškai.
Šiaip duočiau 3/5, tačiau ta pabaiga taip smarkiai suintrigavo, kad norisi kuo greičiau į rankas paimti sekančią dalį! 
4/5♥

Komentarai

  1. Vasara su knyga iššūkis ir mane privertė paskaityti knygų, kurių šiaip jau nebūčiau skaičiusi :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai geras dalykas tas iššūkis, prisiverti labiau ir dar žėk - kai kurios visai patinka :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą