J.K. ROWLING „FANTASTINIAI GYVŪNAI IR KUR JUOS RASTI“


„Bet ten, kur yra šviesos, šešėlių taip pat esama.“

Prieš pradedant skaityti knygą mane daug kas nuteikinėjo, kad ji neįdomi, jos parašymas (scenarijus) sunkiai skaitosi ir bala suprasi kas ten vyksta. Bet įvyko atvirkščiai. Pats parašymas man skaitėsi be proto lengvai, vaizduotėje visas veiksmas tarsi virė, kunkuliavo ir raibuliavo tiesiog be perstojo.
Siužetas turbūt visiems yra gerai žinomas, nes dabar greičiausiai daugelis jau vienaip ar kitaip esam mate filmą. Deja, visą šį laiką jo nemačiau. Tiesa, pažiūrėti apie Grindelvaldo piktadarystes į kino teatrą, visgi, lėkiau. Istorija pasakoja apie visišką Hario Poterio priešistorę, kuomet dar niekas nė nenutuokė, kad toks veikėjas kaip jis aplamai bus. Pagrindinis herojus - Njutas Miglapūtys, kuris keliauja po pasaulį ir renka informaciją apie fantastinius gyvūnus, bei stengiasi juos išgelbėti ir jiems padėti, apsaugoti nykstančias rūšis nuo išnykimo. Man labai patiko Vilčiaus personažas, pabaigoje ašarojau it mažas vaikas, nes tai, kas jam nutiko atrodė taip neteisinga ir baisu... Bet visgi labiausiai už viską žavėjo Njuto lagaminas su jame saugiai tūnančiais gyvūnais.
Iš ties tai labai seniai į rankas bebuvau paėmusi tokią knygą, nuo kurios nė trupučio nesinori pailsėti padėjus ją į šalį, o kaip tik - skaityti ir skaityti pakolei užverti paskutinį puslapį.
5/5♥

Komentarai

  1. Kokių sąsajų turi ši knyga ir visa Hario Poterio istorija? Žinoma, nepaisant to, jog čia fantastika... Būtų įdomu paskaityti ir man, tačiau bijau, jog Hario Poterio istorijos nė viena knyga nepranoks, net jeigu ją rašė ir ta pati rašytoja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, kaip ir minėjau apžvalgoje, tai nėra visiškai knyga, o scenarijus. Sąsajų su istorija yra gan daug - detaliau aprašomi gyvūnai, tai leidžia gal netgi sakyčiau geriau pažinti tuos, kurie minimi pačiame Haryje Poteryje :D taip pat susipažįstam su jaunu Dumbldrotu ir sužinom apie tai, kaip anksčiau viskas buvo, kaip tai vyksta kitoje šalyje :)

      Panaikinti
  2. Aš šią knygą aplenkiau skaityti, nes irgi prisiklausiau visokių atsiliepimų, jog neįdomiai skaitosi ir geriau filmą pažiūrėti. Po šito aprašymo, jaučiu reikės vis tik perskaityti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei patiko HP, tai manau, kad ir ši neturėtų apvilti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą