APLEISTA: SENAS POILSIO KOMPLEKSAS

Šį kartą sveikinuosi su nauja, tikiuosi, įdomia, tema. Pati asmeniškai labai mėgstu landžioti po apleistas vietas, matyti jose sustojusį laiką ir tarsi patekti nors ir šiek tiek atgal laiku, įsivaizduoti, kaip anuomet pastatuose virė gyvenimas, žmonės kūrė šeimas, o dabar tos vietos paliktos po kalnu dulkių, dažniausiai niekam neįdomios ir visiškai pamirštos. Tiesa, niekada nesu tokiuose pastatuose kažko laužiusi, tempusi namo ar kitaip niokojusi, kad ir apleistą, turtą. Man tiesiog įdomu. Ir tokie žmonės, kurie į apleistas vietas eina vien iš smalsumo ir paspoksoti į tarsi pamirštą muziejų turi savo pavadinimą/sąvoką - Urban Explorer (liet. Miestų Tyrinėtojai). Jei atvirai tai taip tyrinėdavom kartu su draugais apleistas vietas dar tuomet, kai apie jokias tokias sąvokas nė girdėję nebuvom. Na bet gana čia tas sąvokas ir ką tokie žmonės aplamai daro/nedaro apleistose vietose. Jei norit šiek tiek plačiau susipažinti su visokiais apleistais pastatais turim ir vieną lietuvį, kuris kuria vaizdo įrašus šia tema: LUKISXFILMS. Taip pat turim ir itin gerų tinklaraštininkų šiomis temomis, kuriuos pati seku jau keletą metų: pamiršta.ltapleistazona.ltapleistosvietos.lt ir kiti. Aišku, jei suprantat anglų kalbą, tai labai rekomenduoju, mano pačios favoritas - Exploring With Josh. Na o dabar tiesiai prie esmės apie pastatą, apie kurį šiandien ir žadu pakalbėti.
Žinoma, dėl saugos sumetimų, tikslaus adreso negaliu rašyti, tačiau pastatas yra gan nesunkiai surandamas, jei tik įdėsite nors kiek pastangų. Vienintelė užuomina - gražus ir mažas miestelis 4km nuo panemunės kelio, Klausučiai. Toliau pasistenkite ieškoti patys.
Pastatas 1983 metų statybos, tuomet jis statytas patenkinti aukštuomenės poreikius, kaip ir minėjau, yra mažame miestelyje, tad buvo galima tikėtis ramaus ir gero poilsio. Deja, niekur, nei internete, nei paklausinėjus tėvų neradau informacijos apie tai, kiek laiko šis poilsio kompleksas gyvavo, nei apie tai, kada buvo uždarytas. Tačiau kuomet pirmą kartą lankiausi šiame pastate - viskas buvo daug geresnės būklės. Dabar aiškiai, ypač iš nuotraukų, suprasite, kad tai po truputį virsta žmonių susirinkimo vieta įvairiems pagėrimams ir dar bala žino kokiems veiksmams, kurių mama neleidžia savo namuose daryti.





Matomai, kažkas ir pagyvena čia vis

Kaip ir minėjau, vieta laabai tinkama vietiniams susirinkti, išlenkti taurelę




buvęs baseinas

vitražinis langas šalia baseino

baras, kuris šį kart jau tikrai baisiai išdraskytas lyginant su pirmu kartu


čia turbūt buvo viena iš pirčių zonų

sandėliukas, kuriame galite užtikti besislepiančią draugę

senovinis gesintuvas?

vienas iš buvusių numerių kambarių




ir priemonės paliktos, tik, kažkodėl, šios gan naujai atrodo, visgi datos ant pakuočių sako ką kita


nu ir kaip aš praeisiu veidrodį be selfiuko? ne, neįmanoma



Viskas būtų buvę kaip ir gerai, tačiau būnant pirmam aukšte teorija apie tai, kad be mūsų yra dar kažkas pasitvirtino. Grįžusios radom išpiltos samanės balutę, kurios prieš tai nebuvo, o dar kartą grįžusios apačion (nes nu why not, gal mum vaidenasi) virš mūsų buvę žmonės pradėjo tyliai, bent jie taip bandė, eiti (?) link laiptų vedančių apačion. Tad atradusios naujus išėjimus palikom juos ten to, ką veikė prieš mum ateinant. 

O ar Jums patinka tyrinėti apleistus pastatus? 



Komentarai

  1. kaip įdomu, lauksiu daugiau iš šitos rubrikos! būčiau pasiūlius Druskininkuose aplankyti Nemuno sanatoriją, kuri labai nemaža ir užlipus ant stogo matosi miesto panorama, bet dabar, deja, įėjimai uždaryti:(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! :) Kiek girdėjau, tai ten labai populiari va tokių tyrinėtojų vieta :D Garantuoju, kad už keleto savaičių bus ir vėl įmanoma kaip nors įeiti :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą