RIČARDAS BACHAS „DŽONAS LIVINGSTONAS ŽUVĖDRA“

„Kodėl pasaulyje už vis sunkiau įtikinti paukštį, kad jis yra laisvas ir kad tuo kiekvienas gali įsitikinti pats, jei tik skirtų nors truputį laiko reguliarioms pratyboms? Kodėl šitai taip sunku?“

Pripažinsiu, iš pradžių knyga visiškai nesiskaitė, buvo net sunku prisiversti ją skaityti, galvojau, kad gausiu skaitymo bloką. Bet, ačiū Dievui, taip nenutiko. Knyga man labiausiai pradėjo patikti tik nuo vidurio.
Ji yra apie savęs ieškojimą, laisvę, drąsą ir norą padėti kitiems. Net negaliu per daug plačiai pasakoti apie ją, nes viską, kas ten vyksta, kiekvienas turi pajusti ir išgyventi pats. Džonatas Livingstonas nenori paklusti tam, ką daro kitus žuvėdros - skraidyti vien dėl maisto. Jis nori pasiekti didžiausius skrydžio greičius, kuriais yra kada nors skridusi žuvėdra. Jis nenori suvaržyti savęs, o atrasti kažką naujo, kažką, kas teiktų jam džiaugsmą. Ir jam tai pavyksta.
Knyga parašyta gan įdomiai, yra tikrai labai trumpa, bet jei esat nusiteikę perskaityt per vakarą tai nežinau, oi, nežinau. Jai reikia laiko pamąstymams, suvokimui, drįsčiau teigti, kad netgi savęs analizavimui.
4/5♥

Komentarai

  1. Patinka, kad trumpa ir patinka, kad reikia pamąstyti. Ačiū už gerą review! ✨

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ohhh! Šitos knygos, jau keletą metų niekur nemačiau ir netgi buvau pamiršusi!!! Tačiau greitai šypsena veide atsirado, kuomet pamačiau paveiksliuką su knygos viršeliu.... Iš ties knyga nuostabi, labai džiaugiuosi, jog 10-oje klasėje, lietuvių mokytoja liepė ją perskaityti ir dar kontrolinį iš to gavom... Nuostabūs prisiminimai sukilo, tikrai prisidedu prie rekomendacijos ją perskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą