JENNIFER NIVEN „HOLDING UP THE UNIVERSE“

„Better to be the hunter, than the hunted. Even if you're hunting yourself.“

Iš karto pasakau, kad ši knyga nėra išleista lietuvių kalba, tad, kam patiks, greičiausiai teks skaityti originalo, anglų, kalba. Visų antra, ką aš čia pasakau, tai kad šiandien yra kovo 8 ir laaabai sveikinu visas moteriškos lyties atstoves su ja, linkiu kuo dažniau prisiminti, kad mylėti save reikia ir pačioms, ne vien laukti, kol vyras ar draugas padovanos gėlių, bet ir pačiom sau jas pasidovanot, nes juk esam nuostabios ir nepakartojamos ♥ (ar bent jau taip šiandien rašo kiekvienas vyriškos lyties atstovas visuose įmanomuose socialiniuose tinkluose :))

Na gerai, viskas, grįžtam prie knygos. Esu jau seniau skaičiusi Jennifer Niven kūrybą, lietuvių kalba - „Papasakok man apie tobulą dieną“, kuri yra viena geriausių ir turbūt netgi jautriausių knygų, kurias teko skaityti. Šios knygos parašymo stilius lygiai toks pat - pasakojama iš dviejų veikėjų perspektyvos. Libby Strout, pirmoji veikėja, yra pripažinta Storiausia Amerikos Paaugle, kurią reikia tiesiog išpjauti iš jos namų, kad būtų galima nuvežti į ligoninę. Jack Masselin - vienas tų kietų vaikinų mokykloje, kuris turi pačią gražiausią merginą, tačiau niekas nežino, kad jam gan retas sutrikimas - prosopagnosia - kuomet negali atpažinti jokių žmonių iš jų veido, net savo tėvų, kitaip tariant, kiekvienas sutiktas žmogus kasdien ar net mirktelėjus atrodo lyg pirmą kartą regimas, lyg nepažįstamasis.
Viskas prasideda nuo to, kad Libby grįžta į mokyklą. Čia ji sutinka kita apkūnią merginą ir apgina ją nuo kitų, ale kietesnių, paauglių. Nuo čia viskas ir prasideda. Vienas jų sugalvoja naują žaidimą - žeidžiantį žaidimą - „Fat Girl Rodeo“ (storos merginos rodeo). Ir laimi tas, kuris užšoka ant apkūnios merginos ir ant jos išsilaiko. Nors Jack ir galvoja, kad tai kvaila, net perspėja Libby, jis ir yra tas vienas, kuris įvykdo šį iššūkį. Na, turbūt nereikia labai daug čia pridurti, kokias reakcijas tai užkuria mokykloje. Mergina pradeda gauti laiškučius su užrašais, kad ji nėra norima, kad ji čia visiškai nepriklauso. Nors abiems paaugliams iš pradžių atrodo nepakenčiama lankyti pokalbių ratą kaip bausmę, jie vis kur kas daugiau laiko praleidžia kartu pažindami vienas kitą kaip siela, o ne kūną ar veidą.
Nesu labai saldžių pasakų/knygų mylėtoja, tad dažniausiai (iš dalies) tokias, kur kažkoks tipo ale kietas vaikinas ir vargšė mergaitė susitinka ir įsimyli vienas kita stengiuosi apeiti. Ir nors šios knygos pati mintis kaip ir būtų panaši, ji yra kur kas giliau nei vien tik tai. Tai tikrai puiki knyga apie smegenų sutrikimą, patyčias, baimę atsiskleisti kitiems, pasitikėjimą savimi ir kovą vardan svajonių.
4/5 ♥

Komentarai

  1. Skaitant Tavo parašytus žodžius apie šią knygą, susidaro įspūdis, jog pati knyga yra bomba...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš tiesų tai labai panašiai ir yra :D ypač kas mažiau tokiom tematikom, kaip kad patyčios ar reti sutrikimai, yra skaitę, tai manau gali patikt net kur kas labiau nei man :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą