FILMAS: „PASMERKTI. KAUNO ROMANAS“

Turbūt iš artimesnio draugų rato daugelis žino, kad lietuviškų filmų mėgėja visiškai nesu. Pastoviai kabinėjuosi prie kone visko: vaidybos, garso takelių, dažnai net prie pačios istorijos. Niekam ne paslaptis, kad daugelio mūsų filmų tematika viena ir ta pati - kažkokie tai gangsteriai kovoja ar bala žino kas ten tarp jų vyksta. Tiesa, tokių realių dalykų kaip mafijos ar gangsteriai Lietuva nebaisiai ir turėjo, daugelis buvo paprasčiausi žulikai, kaip pasakytų mano močiutė, kurie tiesiog engė pinigus iš kitų ir primetinėjo baisius kietuolius. Na, bet mano geriausia draugė yra tiesiog pakvaišus dėl visų tų pasmerktų, prakeiktų ir kitų ten tų, tad pasikvietė mane į kompanija nueiti ir pažiūrėti šį filmą.
Nustebau, kad radau jame daugiau pliusų, nei tikėjausi. Pirma, nupirko vaizdai. Kaunas pateiktas tokiu gražiu metu ir taip gražiai nufilmuotas, kad šakės, gražu žiūrėt. Antra, papirko kelios dainos iš garso takelio. Ypač Lilas. Nežinai, tiko jis man ten ir tiek. Toliau, aišku, šį kart nepradėsiu kabinėtis prie pačios istorijos (galų gale atsižvelkime į tai, kad nesu kritikė ir čia yra tik mano nuomonė), nes na, kai ėjau jau žinojau ką matysiu ir ko galiu tikėtis. Tačiau, aišku, be abejo, mylimiausia mano dalis. Aktoriai. Nuo mažens kartu su mama esam ganėtinai priekabios visiems aktoriams ir dažnai net nebaigiam žiūrėti filmų/serialų, na nes vaidyba būna tragedija 5000. Kaip nekeista, buvo keletas kuriais nuoširdžiai žavėjausi ir mačiau galbūt net šiokį tokį šviesos blyksnį lietuviškoj padangėj. Pirmas, Ernestas (Simonas Storpirštis) tiesiog tiko į savo vaidmenį. bent mano akiai jis taip natūraliai tarsi įsiliejo į veikėją, kad momentais visiškai rodės kone užliūliavo, kad jis visada ir buvo tam vaidmenį. Dar kas man iš tokių, kurie atrodė nu visiškai savo rogėse tai tas, kuris vaidino bankininką. Ir kalbos manieros ir, taip sakant, veido išraiškos, labai tiko į tokį kytros lapės vaidmenį. Rudokas, kuris yra vienas mano mėgstamiausių aktorių lietuviškoje scenoje, šį kart man nepaliko kažkokio didelio įspūdžio. Ir, kas man visiškai nepatiko jau nuo visų moterų meluojančių geriau ir blogiau, tai Dovilės personažą įkūnijusi Agnė Šataitė. Nežinau net kaip paaiškint. Ar man vienai ten matėsi tokia jau perdėta ir perspausta vaidyba ar kaip čia buvo? Nė sekundei nepatikėjau jos personažu. Nors, kaip ir minėjau, nesu kritikė kuri tikrai 100 procentų žino ką sako (žinot tai žinau, bet tipo neturiu aktorinio išsilavinimo, kad galėčiau kitiem priekaištus teikt :)), bet ji ten visiškai netiko, net norėjosi vis taisyt ir taisyt kaip ji ką sako ir daro. Grynai toks vaizdas, kad mama liepė eit vaidint, tai ir gaunas toks šliapt driabt ir baigta. Dar vienas pagrindinių veikėjų - Giedrius, kurio vaidmenį atliko Šarūnas Detenis. Šis personažas tai tokius mixed feelings paliko, kad aš negaliu. Buvo vietų, kur jo įsijautimas į visą vaidmenį net ir žavėjo. Tačiau buvo ir vietų, kur tiesiog gėda žiūrėt... Bet čia gal labiau ne dėl jo aktorinių sugebėjimų, o to, kad, kaip ir minėjau pradžioje, lietuviai bandė primest mafijas, bet sunkiai gavosi, o dabar daugelis filmų/serialų tuo remiasi ir va kas gaunasi.
Šiaip pati linija gerai nuspėjama, yra tikrai daug panašumų į Lietuvoje buvusias „gaujas“, garso takelis taip pat neblogas, vaizdai, kaip minėjau, aplamai papirko. Na, bet visgi, kad ir ką kas man sakytų, nepatinka man daugelis lietuvių aktorių nors tu su durų rankena nusišauk. Ai, dar tie epizodai su penkta koja nupirko visiškai. Prisiminėm savo patirtį ten ir abi su drauge apsiašarojom net besėdėdamos. Grįžus namo tai nuoširdžiai pagalvojau, kad noriu to šuniuko, kurį man reikėjo visą dieną prižiūrėt. Bet grįžtam prie filmo, bo vėl tai užsivesiu apie ciucikus ir pradėsiu verkt, kad negaliu pasiimt visų. Apibendrinant tai galėčiau sakyt, kad kam patinka visi tie tokie serialai tai tikrai patiks ir šis filmas, o šiaip tai nebuvo pats blogiausias, bet link gero tai dar dirbt ir dirbt.
Ai ir pačiai pabaigai įsiminusi frazytė tokia iš kurios dar ir dabar garsiai juokas paima:
-Bet juk aš viską dėl Tavęs darau... Aš myliu tave!
-Nu, čia gražu iš tavo pusės.
(skamba kaip iš kokio seno seno lietuviško anekdoto kuris jau ir mano močiutei dvidešimt metų nebejuokingas)
6,5/10♥

Komentarai

  1. Dar lietuviams daug kur yra tobulėt su filmais. Pati šito nėjau žiūrėti, nes man gansgsteriai, mafijos ir panašiai visiškai netraukia. Skaitant susidarė įspūdis, kad gal ir gerai, kad nėjau. Taip kada nors gal per televiziją parodys ir galbūt pažiūrėsiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Patikėk, jei dar ir aplamai nemėgsti gangsterių ir viso to tokio reikalo, tai labai gerai padarei, kad nėjai :D

      Panaikinti
  2. Vienintelis filmas kuris nu man vienintelis lietuvių yra "Trys milijonai eurų". Nei jis geras nei ką, bet už kitus geresnis :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą