KNYGŲ MUGĖ 2019 | ĮSPŪDŽIAI

Labas!
Vos grįžusi iš knygų mugės skubu dalintis emocijomis, užklupusiomis bevaikštant po ją, bei įvairiais kitais įspūdžiais, kuriuos paliko šventinė, dvidešimtoji, knygų mugė.
Kaip jau ir minėjau wishlist'e, renginyje dalyvavau šeštadienį. Kadangi labiausiai norėjome šiais metais nueiti ir išgirsti GJan, tai nuo pat ryto niekas nesiveržėm ir nevažiavom be proto anksti. Mugėje atsidūrėme apie pirmą valandą dienos. Su draugu iš karto nuėjom į bukanistų salę, Tačiau žmonių buvo tiek beprotiškai daug, kad net baisu. Patraukėme į pagrindinę, pirmą kartą ramiai viską apėjome, tuomet jau aš jau pasidaviau ir pradėjau šlaistytis šen bei ten, lįsdama prie visokių knygų, paskaitinėdama ir vis besitraukdama piniginę. Iš stendų nuoširdžiai sužavėjo Alma Littera ir Tyto Alba. Na, bent jau iš parodomosios pusės, tai tikrai, gan įdomūs buvo, gražūs. Taip pat laabai gražiai žiūrėjosi ir surengtos mini scenos A. Tapino knygai „Prezidentas“, L.Mažylio ir N. Narmontaitės knygoms. Iš knygiškų renginių tai nenuėjau į nė vieną, tačiau veiklos ir taip turėjau ganėtinai daug, nes, kaip visad, knygų mugė man dažniausiai tampa dar it ta vieta, kur susitinku su itin retai matomais draugais ir be galo įdomiais žmonėmis. Vakare nuėjom (svarbiausia, kad sulaukėm) į muzikos salę, truputį pasiblaškėm ten ir išgirdo GJan. Nuoširdžiai, viena geresnių lietuvių atlikėjų, į kurios koncertus galėčiau eiti laikas nuo laiko. Energinga, miela, draugiška, puikiai dainuojanti mergina. Vėliau, bukanistų salėje, dar šiek tiek pasirausėm, ir abu radom keletą knygų, kurias truks plyš reikia parsitempti namo.
Pietų pertrauką pasidarėm maždaug viduryje - apie ketvirtą valandą, kuomet nuo vaikščiojimo visi jau buvom šiek tiek pavargę ir norėjosi užkąsti. Pavalgėme kibinų iš senosios trakų kibininės vagonėlio (vieni geriausių kibinų, kainos mažos, tryse pilnai pavalgėm už 10 eurų), nes kažkaip nenorėjom neštis savo sumuštinukų. Kava gėrėm iš antrame aukšte visuomet veikiančios kavinukės. Kažkaip almond latte, man rodos, greitu metu taps mano mėgstamiausia.
Tai turbūt tiek, per jubiliejinę knygų mugę patirtų, gan kuklių, mano įspūdžių.
O kokie Jūsų įspūdžiai? Kas patiko, o kas, galbūt, visgi nelabai? ♥




Komentarai

Rašyti komentarą