HARRY POTTER SPELL TAG

Laabas!
Ką tik paleista iš Azkabano, lekiu pas Jus su nauju įrašu ♥ O apie ką jis? Apie burtus. Ir knygas, žinoma. Butterscotch beer, anyone?
1. Expecto Patronum: vaikystės knyga, kuri sukelia gerus įspūdžius.
Moony Witcher „Nina. Šeštojo mėnulio mergaitė“. Jei visiškai atvirai, žiūriu dar ir dabar į tas tris dalis knygų apie Nina gražiai padėtų knygų lentynoje ir taip kirba rankos pasiimti ir perskaityti... Pamenu, kuomet buvau 11 ir jos buvo ką tik pasirodžiusios tai taip alpau dėl jų, taip patiko... Iš ties gaila tik to, kad ketvirtosios, paskutinės, knygos taip ir neišleido.
2. Expelliarmus: knyga, kuri nustebino.
Torey L. Hayden „Mergaitė vaiduoklis“. Kaip ir apžvalgoje minėjau (kuri dar nėra pasirodžiusi, bet čia spoileris :)), prieš ją dar pradėdama skaityti tikrai žinojau, kad tai nėra kažkas itin lengvo, kad tai gali sukelti įvairias emocijas. Bet nesitikėjau jų tiek, kiek gavau. Meilė sumišusi su panika, pasibjaurėjimas su užuojauta ir daugybė įvairių kitų jausmų bėgančių vienas per kita... Iš ties, nustebino.
3. Prior Incantato: paskutinė perskaityta knyga.
Alex Flinn „Pabaisa“. Toks viduriukas, labai lengvai skaitėsi, neapkrovė per daug mąstymais.
4. Alohamora: knyga, kuri paskatino labiau domėtis jos žanru.
Ruta Sepetys „Tarp pilkų debesų“. Anksčiau tikrai nebuvau istorinių romanų mėgėja, dažniausiai tokias net pamiršdavau lentynoje, vis sakydama ai, kada nors perskaitysiu. Tuomet į rankas paėmiau šią ir viskas, dabar istorija man atrodo toks įdomus dalykas, norisi sužinot vis daugiau ir daugiau, ypač per literatūra.
5. Riddikulus: juokinga knyga.
V. Šekspyras „Vinzoro šmaikštuolės“. Man laabai patiko šis jo kūrinys, nežinau kodėl, bet prisijuokiau tai taip nuoširdžiai iki ašarų, kad net dabar linksma pasidaro pagalvojus. :D
6. Sonorus: knyga, kurią turėtų žinoti visi.
Tim Bowler „Upės sūnus“. Iš pradžių pagalvojau apie mažąjį princą, bet tada supratau, kad ir taip daug kas apie jį žino. Bet apie upės sūnų matau itin retai kalbant.
7. Obliviate: Knyga ar knygos spoileris, kurio norėtum būti neskaičius.
Jei atvirai, nėra tokio. Tiesiog turiu labai supratingą šeimą ir draugus, kurie žino, kad nėra čia ko Emilijai sakyt, kas nutiks, bo gali da i nelaimę prisišaukt nemenką :)) (aš draugiška)
8. Imperio: knyga, kurią turėjai perskaityti mokyklai.
Jurgis Kunčinas „Tūla“. Ir, leiskit pasisakyt, įsimylėjau ją. Iki šios dienos vis kai pagalvoju apie geriausių lietuvių autorių knygą Tūla ateina mintin pirmoji ♥
9. Crucio: knyga, kurią skaityti buvo skausminga.
Veronica Roth „Lojalioji“. Daug nekalbėsiu, nes ir prisimint skaudu.
10. Avada Kedavra: knyga, kuri galėtų nužudyti.
Bent mano lentynoj tai auksinio obuolio leidimo „Ana Karenina“ ir „Karas ir taika“. Aš kai jas gavau tai džiaugiausi, kad iki namų nereikia eit kokių 5km. Šiaip tai man atrodo iš jų paleidus į kažką tikrai galėčiau gal ir ne nužudyt iš pirmo karto, bet sužeist tai rimtai. Apie naują jų Biblijos leidimą tai net nekalbu, nes neteko realybėj vartyt, bet kaip įsivaizduoju tai irgi toks ginklas neblogas turėtų būt.

Na, kad nepradėčiau čia prieš visus šlaistytis su avadom kedavrom, tai kokia knyga Jus emociškai yra nužudžiusi? (arba fiziškai sužeidusi:))

ai ir tiesa - facebook paskyroje neužilgo baigsis konkursas, tai kas dar nematėt, pasižvalgykit - vaaa šičia

Komentarai

  1. Fiziškai dar nėra knyga manęs sužeidusi, bet morališkai tai tikriausiai. Malūko Šiukšlyno žmonės, kelias dienas neatsigavau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rimtai fiziškai ar morališkai sužeidusios nėra. Yra tik kelios knygos, kurios yra šiek tiek pakeitusios mano mąstymą. Viena iš jų - Keary Taylor "Ko aš nepasakiau...". Ši knyga yra mano favoritė nr. 1 jau tikriausiai ~3 metus 🙈

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą