ZOE SUGG „INTERNETO MERGAITĖ. KONCERTINIS TURAS“

„Reikia užsibrėžti didesnių tikslų, nei manai galinti pasiekti.“

Pirmąją knygos dalį perskaičiau turbūt prieš du metus. Tuomet, kiek pamenu, knyga man ganėtinai patiko, su nekantrumu laukiau antrosios dalies. Tada ją nusipirkau ir... ji pragulėjo lentynoje, eee, kiek čia, gal metus ar pusantrų? :) Visgi, esmė, kad antrąją dalį prisiruošiau paimti į rankas.
Visiškai atvirai, nuo pat pirmųjų puslapių nesilioviau vartyti akių. Viskas saldu, perdėta, realistiškumo beveik nulis. Kaip turbūt žinoma daugeliui, tai šioje dalyje Penė iškeliauja į koncertinį turą po Europą kartu su Nojumi. Iš pradžių poros santykiai tarsi geri, jis stengiasi rasti jai laiko ir panašiai, tačiau scena ir muzika vis labiau jį spaudžia, vis nauji kontraktai ir panašiai nebeleidžia praleisti laiko tiek, kiek jie norėtų kartu. Visgi įvykis su Nojaus draugu Bleiku Penei tampa paskutiniu lašu (pagaliaaaau) ir ji, kaip ir daugelis merginų pasielgtų, nueina viso to papasakoti jam. Deja, deja. Nojus nusprendžia patikėti savo draugu, o ne mergina. O ir dar vis nerimstantys Tikros Tiesos laiškeliai pradeda kelti vis daugiau rūpesčių. Tikra Tiesa atidesniems skaitytojams bus aiški/aiškus nuo pat pradžių, nes labai lengvai dėliojasi visi taškai ant i. Grįžusi namo ji sužino, kad ne vien jos, tačiau ir draugo Elioto santykiai pakrypo ne gerąją linkme. Visgi, kaip ir būdinga knygoms apie meilę, o ypač paauglių ir tų pigių '3 už 1 kainą', tai taip ir čia. Pabaiga laiminga ir graži, kaip kažkas galbūt pasakytų, pavydėtina, o aš pasakysiu, kad tiesiog nerealistiška.
Antroje dalyje man laabai patiko jos užsimezgusi draugystė su Lija. Knyga taip pat yra iš ties laaaabai lengvas skaitinys, tad tai - puikus variantas norint pasiimti kažką prie vandens ar į kelionę. Na, kuomet nesinori per daug mąstyti, gilintis ar sekti siužeto. Visgi, kaip 18 metų merginai ji man buvau jau per daug saldi, netikroviška, banali. Jei būčiau ją skaičiusi prieš dvejus metus, neabejoju, būtų patikusi kur kas labiau.
2/5♥

Komentarai