TOP5: KNYGOS, KURIAS PERSKAIČIAU PER ŽIEMĄ | 2017/2018

Vajetau, net nespėjau pastebėti, kada spėjo pasibaigti žiema ir ateiti kalendoriškasis pavasaris... Kaip ir kiekvieno sezono pabaigoje, taip ir šio, bėgu dar karta akį užmesti į žiemos sezonu perskaitytas knygas ir atrinkti tas 5 geriausias! Ir taip, tiesa, dažniausiai renkuosi aprašyti dešimt knygų, tačiau tik šios penkios man įsiminė labiausiai, o į sąrašą įtraukti dar penkias, kurios jau pusiau pasimiršo ar ne itin sužavėjo, nesinori.
1. Alexandre Duma „Grafas Montekristas I“. Be abejonės - viena geriausių aplamai skaitytų knygų!
2. Francesca Cavallo, Elena Favilli „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“. Jei dar neskaitėt ir galvojat, kad tai knyga mažiems vaikams - tučtuojau metat šitas mintis lauk ir griebiat knygą į rankas! Nuostabios iliustracijos ir trumpos, dar nuostabesnės istorijos apie moteris ir merginas, amžiams įsirėžusias į istorijos puslapius. (verkiau kone per puse knygos, va taip va sužavėjo)
3. Agnė Gintalaitė „Bloga veganė“. Kas labiausiai patraukė ir sužavėjo - autorės itin lengvas rašymo stilius, o kur dar nepagyrus puikių fotografijų, kurios tiesiog puikiai įneša tam tikrą gyvumą į skaitomą istoriją.
4. J. K. Rowling „Haris Poteris ir ugnies taurė“. Oj, kaip galima nesitikėti šio gėrio? Kas mes turiu užsibrėžusi tikslą - perskaityti po vieną Hario Poterio knygų serijos dalį Kalėdų laikotarpiu. Taigi, šiai tradicijai tęstis liko dar treji metai, o vėliau manau į rankas teks imti ir įvairius kitus kūrinius, kurie pinasi šiame magijos pasaulyje.
5. Jurgis Kunčinas „Tūla“. Ši knyga, kiek esu pastebėjusi, turi labai dvejopas nuomones: arba iš visos širdies jos nekenti, arba myli. Esu pastarasis variantas. Nuo pat pirmųjų sakinių jau buvau įtraukta į siužetą, o pati pabaiga... Kas skaitė ir ją mėgstą (ką jau čia mėgsta, tiesiog myli), tikrai supras tą ašarų pakalnę, kurioje teko skęsti...

Štai ir mano pačios pačiausios penkios knygos, kurias perskaičiau per žiemos sezoną. O kokia Tavo pati pačiausia knyga, kuria perskaitei per žiemą? :)

P.S. Facebook puslapyje vėl vyksta konkursas, labai labai kviečiu! ♥ Štai čia

Komentarai

  1. Dar neteko skaityti, bet tikiuosi pavasarį paimti ją į rankas :3

    AtsakytiPanaikinti
  2. geriausia mano skaityta šią žiemą - "lygiosios trunka akimirką". galima pabaigti per vieną vakarą, nes labai lengvai skaitosi, įtraukianti, bet ir gili.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai seniai skaičiau ir aš ją, tikrai be proto gera knyga ♥

      Panaikinti
  3. Įdomus straipsnis, tarp kitko, siūlau perskaityti ,,Paklausk Alisos" viena geriausia mano skaitytų knygų❤

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus įrašas, manau, kad atrimiausiu metu paskaitysiu Grafą Montekristą

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skaičiau tokią trumpą knygutę, per žiemos atostogas. S. Kernick Wrong Time, Wrong Place. Eina sau, toks geras trileris, net kvapą gniaužė. Perskaičiau per valandą. Aiii, dar labai patiko U. Baranauskaitės Vieno žmogaus bohema. Labai man mane priminė.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. S. Kernic „Wrong time, wrong place“ kaip tik dabar skaito mano draugė, tai irgi sakė, kad žiauriai gera knyga :D Hm, teks paskaityti abi ♥

      Panaikinti
  6. Man tai patiko ,, Bjaurūs" , tačiau įdomesnių knygų neperskaiciau....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mane ši knyga kažko vis atbaido :D Na, būna, kad kartais perskaitai, kad ir daug tų knygų, bet nė viena kažkaip nelimpa :/

      Panaikinti

Rašyti komentarą