TOP10: KNYGŲ, KURIAS PERSKAIČIAU PAVASARĮ | 2017

Negaliu patikėti, kad va jau vasaros pirmojo mėnesio beveik ir nėra... Žinot, kas gąsdina labiausiai? Kad kitais metai būsiu abiturientė. Dvyliktokė. Paskutiniai metai. Ar aš žinau, ką darysiu toliau? Kuo būsiu? Nesvaikit! Minčių 0.  Na, kad jau pasiskundžiau, galiu pradėti kalbėti apie savo top 10 šį pavasarį perskaitytų knygų.
1. Povilas Šklėrius „Ko negalima sakyti merginai bare“. Apžvalga čia. Viena iš tų retų ir mano labai mėgiamų lietuvių rašytojų knygų. Labiausiai sužavėjo mintys, apmąstymai ir rašymo stilius.
2. Kiera Cass „Sirena“. Apžvalga čia. Dar vienas Kieros Cass kūrinys, kuris tikrai sužavėjo ir nepaliko manęs nusivylusios. Rašymo stilius lengvas, siužetas gerai ir aiškiai įsimena. Trumpai: meilė, dėl kurios privaloma kovoti.
3. Daina Opolskaitė „Ir vienąkart, Riči“. Dar viena lietuvių rašytojos knyga. Labai mažytė, tad perskaičiau per dieną. Buvo daugybė iš ties gerų ir susimąstyti privertusių vietų. Spaudžiu dešinę autorei. Siužetas taip pat nėra kažkoks labai jau sunkus, tačiau nėra ir toks žiauriai lengvas, kad pamirštum po valandos.
4. Jennifer Niven „Papasakok man apie tobulą dieną“. Vajetau... Šis kūrinys manyje sukėlė begales emocinių audrų ir daugybe kartų privertė pergalvoti tiek savo, tiek aplinkinių elgesį. Knygos siužetas ilgam įstringa atmintyje. Labai rekomenduoju!
5. Haruki Murakami „Vyrai be moterų“. Pirmoji mano skaityta Haruki Murakami knyga. Pasiėmiau, nes buvo maža ir plona, galvojau, kad kaip pirmam kūriniui greitai perskaitysiu, peržvelgsiu rašymo stilių. Nė velnio. Labai daug pamąstymų, kai kuriuose vietose taip stipriai jaučiasi veikėjų emocijos, kad net sunku jų nesumaišyti su savosiomis. Taip pat labai didelė rekomendacija!
6. Renata Šerelyte „Žvaigždžių medžiaga“. Ką? Trečia lietuvių rašytojų knyga viename sąraše pas merginą, kuri sakosi jų nemėgstanti? Taip, taip. Man taip pat sunku tuo patikėti. Net labai. Tačiau iš tiesų ši knyga turbūt viena labiausiai patikusių. Man tikrai patiko, kad autorė pasirinko parašyti mažą kriminalą paaugliams, kuris nebūtų itin sudėtingas ir reikėtų mąstyti 24/7 kas ten kur ir kaip.
7. Vincas Krėvė „Skirgaila“. Taip taip, privalomoji literatūra. Tačiau ir ji kartais gali patikti! Man iš tiesų labai patiko „Skirgaila“. Patiko pati mintis, kaip iš gerbiamo valdovo jis nusirita iki tokio dvasinio nulio... Tiesiog. Patiko. Iš ties.
8. John Green „The fault in our stars“. Turbūt viena pirmųjų mano rimtų, anglų kalba perskaitytų knygų. Nors ši ir nėra mano pati mėgstamiausia jo rašyta knyga, visgi, patiko. Mylimiausia, žinoma, „Aliaskos beieškant“. Gėris sielai.
9. Lukas Petrauskas „Akiniai nuo mėnulio“. Apžvalga čia. Gerai, rimtai, baigiu. Su lietuvių autoriais. Ši knyga sužavėjo savo atvirumu, be baimės išsakytais keiksmažodžiais ir net pačiu siužetu. Drįsčiau net teigti, kad ji šiek tiek priminė Melvin Burgess rašytas knygas.
10. Ransome Riggs „Ypatingų vaikų namai“. Man iš tiesų labai patiko pirmoji šios serijos knyga. Tiek siužetu, tiek romantikos šlakeliu, tiek nuotykiais. Tačiau ar aš tęsiu skaityti kitas knygas? Abejoju.

Na štai ir mano top10 knygų, kurias perskaičiau 2017 metų pavasarį. O kokia knyga/knygos Tau labiausiai patiko? 😉

Komentarai

  1. Taip pat pavasarį skaičiau "papasakok man apie tobulą dieną" nuostabiii!! Manau tau patiktų ir "pažadink mane kai viskas baigsis" 😊 Man kažkuo jos abi panašios, nors ir nelabai :D žodžiu - pabandyk, gal patiks :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nebijok abitūros! Ji eina ir praeina, o profesijas, kurias jūs turit rinktis dabar, galima keisti tol kol pagaliau rasit savo pašaukimą. ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinau, bet vis vien kažkaip baisu šiek tiek nuo tos minties :D
      Labai ačiū už malonius ir palaikančius žodžius. ♥

      Panaikinti
  3. gėda prisipažint, bet šį pavasarį nedaug skaičiau, vis neprisiruošiau kažkaip. iš tiek, kiek sugebėjau perskaityt, labiausiai patiko V. Račicko „Baltos durys“. anksčiau neskaičiau lietuvių autorių knygų, tačiau ši tikrai paliko įspūdį. rekomenduoju! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai įtrauksiu į savo tbr, kaip tik šiais metais labiau linkstu prie lietuvių autorių. ♥
      Ačiū!

      Panaikinti

Rašyti komentarą