RANSOM RIGGS „YPATINGŲ VAIKŲ NAMAI“

„Prisiminimai sunkūs, bemaž užčiuopiami, ir man lemta neštis juos su savimi.“

Ši knyga - dažnam jokia naujiena ir seniai perskaitytas kūrinys. Tačiau aš, kaip visada, į traukinį šoku paskutinę minutę.
„Ypatingų vaikų namai“ pasakoja apie jauną vaikiną Džeikobą. Senelio pasakojimai apie ypatingus vaikų namus kuriuose užaugo, medžiojamas pabaisas, skraidančia mergaitę, brolį ir seserį, kurie galėjo iškelti net sunkiausius akmenis sau virš galvų, nematomą berniuką ir daugybė kitų pasakojimų nugulė dar vaiko širdyje. Augant Džeikobas pradėjo manyti, kad visi šie pasakojimai ir nuotraukos yra ne kas kita, o paprasčiausi išsigalvojimai ir padirbinėjimai. Tačiau keistomis aplinkybėmis mirštant seneliui vaikinas išsiruošia būtent ten, kur šis užaugo. Vedamas noro ir abejonių Džeikobas šiaip ne taip leidžiasi į kelią, tačiau saloje, kurioje buvo vaikų namai, pasirodo, kad šie jau seniai sugriauti. Tačiau kažko vedamas, kažkokios vilties, jis nesiliaują bandęs ir, galų gale, jam visa tai pavyksta. Įsitikinęs, kad senelio pasakojimai nėra išgalvoti, o nuotraukos nebuvo klastotė, Džeikobas vis daugiau laiko praleidžia su ypatingais vaikais. Žinoma, kaip be šlakelio meilės, pavojų ir nuotykių? Pasakojime užsimezga graži draugystė, o vaikai, iškilus rimtam pavojui, yra pasiryžę aukotis kiek tik reikės vardan namų saugumo. Ir kai jau atrodo, kad viskas susitvarkė, iškyla dar viena skaudi nelaimė. Paskutiniojo nuotykio padariniai mane šiek tiek suglumino. Pabaiga iš ties gera, daugybė veiksmo ir įsitempimo, tačiau kažko trūko. Kažko, kas verstų norėti perskaityti ir tolimesniąsias dalis.
Kūrinys parašytas labai vaizdžiai, vaizduotėje lengvai kuriasi visas filmas ir, atrodo, kad tu būtent tai ir regi. Žinot, būna tokių knygų kurių vaizdiniai tokie stiprūs, kad vėliau bandote prisiminti koks tai buvo filmas? Na, tai ši knyga man buvo viena tokių. Kaip ir sakiau, pabaigoje trūko to kabliuko, kuris priverstų norėti trilogiją skaityti toliau.
4/5♥

Komentarai

Rašyti komentarą