LUKAS PETRAUSKAS „AKINIAI NUO MĖNULIO“

„Tik mėnulis turės dvasinės stiprybės išklausyti likusią istorijos dalį.“

Luką aš atradau labai populiarioje - instagram - programėlėje. (beje, rasite @petrauskas_lukas) Jau tuomet man labai užkliuvo jo trumpos istorijos po keliamomis nuotraukomis, o kai dar sužinojau, kad ir knygą išleis... Taip, istorija kartojasi. Pasižadu nepirkti knygų. Pažadas trunka lygiai 15 minučių.
Pagrindinis knygos herojus - Basteinas. Jis yra iš ties toks, kurį arba mylėsi, arba nekęsi. Ir, nuoširdžiai kalbant, kai kuriose vietose aš iš visos širdies jo nekenčiau, tačiau kitose nors prie širdies glausk... Taip pat labai dažnai matomas veikėjas - jo geriausias draugas Greisonas (Lukai, kodėl tu su juo taip pasielgei? :')) Taigi, taigi. Basteinas, po tikro sukrėtimo, pradeda gyventi labai dažnai girdima fraze - gyvenk taip, lyg ši diena būtų tavo paskutinė. Ir iš ties. Vienos nakties nuotykiai, alkoholis, lošimas, narkotikai, santykiai su vedusiomis moterimis... Tačiau ką tikrai pastebėsite, tai bus tai, kad Basteinas iš ties yra tas mąstantis vyras. Jo pamąstymus labai dažnai norėjosi išsirašyti, ką, žinoma, ir dariau. Kadangi nenoriu pasakyti įdomiausių, skaudžiausių, labiausiai pamąstyti verčiančių, juoktis pro ašaras ir taip toliau, tiesiog patylėsiu. Apie pabaigą kalbant... Taip, jūs jos nesitikėsite. Aš rimtai. Gan dažnai nuspėju knygos pabaigą perskaičiusi jau pirmuosius 20 puslapių, tačiau čia buvo kitas atvejis. Turėjau mintį, tačiau Lukas vis keitinėjo vingius ir ją sulipdyti į vieną kaladėlę buvo gan sunku. Aš sužavėta.
Beje, kaip jau supratote, tai yra lietuvių autoriaus knyga. Klausiate, kiek jam metų? 18. Taip, šiais laikais vis dar egzistuoja tokie vaikinai. Visiškai negirdama ir neaukštindama, galiu pasakyti, kad jį drįsčiau lyginti net su Melvin Burgess ar John Green. Jei tik patiko šių autorių knygos „Heroinas“, „Darant tai“, „Hitas“ ar „Aliaskos beieškant“, į rankas tikrai rekomenduoju pasiimti ir „Akiniai nuo mėnulio“.

Komentarai