POVILAS ŠKLĖRIUS „KO NEGALIMA SAKYTI MERGINAI BARE“

„Aš ieškau meilės, nors nebežinau, ar dar gebu mylėti kitą žmogų.“

Lygiai nuo pat pirmųjų sekundžių, kuomet sužinojau, kad Povilas Šklėrius (tinklaraštis) išleis knygą pradėjau šokti kambaryje ir su nekantrumu laukiau, Prisipažinsiu, niekuomet nepraleisdavau pro akis nė vienos ištraukos skelbiamos jo tinklaraštyje. O nuėjus į knygyną ir išvydus šį nuostabų kūrinį instinktyviai pasiėmiau ir nekantravau pradėti. O pradėti gavosi tik visai neseniai, bet ne apie tai.
Pagrindinis veikėjas - alter ego Povilas, o pasakojimai sukasi, žinoma, apie jį, jo draugus ir merginas. Vyras atvirai ir be kažkokių didelių užuolankų kalba apie dailiosios lyties atstoves, kaip jam sekasi ieškoti nuostabios moters ir viso to pasekmes. Man labai patinka tai, kad knygoje autorius nusprendžia pabrėžti jog tokie dalykai kaip iksiškos kojos ar tai, kaip atrodo rankos, yra svarbios ir gražios savybės, nes, pripažinkim, dažna mergina gėdijasi to, kad jos kojos šiek tiek iksiškos. Taip pat kūrinyje labai svarbus Liu paveikslas. Ji ir yra būtent ta nuostabi moteris, kurios jis taip ieškojo. Ir visi tie tekstai, sapnai ir emocijos yra skirti būtent Liu, juose išdrįstama užsukti į pačias tolimiausias, o gal neretai ir skaudžiausias, sielos kerteles.
Tai nėra pigus romanas, kurį perskaitai ir pasakai, kad štai to ir tikėjausi ar su šypsena laukiau kad tik taip ir būtų. Ne. Visiškai ne toks. Tai romanas, kuris priverčia pagalvoti, o užvertus knygą šypsaisi dar ilgą laiko tarpą.
5/5♥

Komentarai

  1. Toks trumpas ir itin aiškus aprašymas mane sužavėjo ir laukiu nesulaukiu kada pasitaikys proga nubėgt į knygyną :) Ačiū!
    Beje kviečiu paskaityti tą ilgai lauktą PAMĄSTYMAI IR VISĄ KITĄ įrašą:
    https://thatsmylifeeee.blogspot.lt/2017/04/pamastymai-ir-visa-kita.html

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą