JENNY HAN „VISIEMS VAIKINAMS, KURIUOS MYLĖJAU“

„Nereikia bijoti ištarti sudie, nes atsisveikinimas nebūtinai esti amžinas.“

Prieš paimdama į rankas šią knygą, turėjau susidariusi nuomonę, kad tai bus pakankamai lėkštas skaitinys. Bet kur tau!
Pagrindinė knygos veikėja Lara Džinė turėjo daugybę simpatijų, buvo pamilusi keletą vaikinų. Ir nereikia nė spėti, kiekvienam iš jų parašo po laiškelį kuriame atskleidžia slapčiausia savo nuomonę ir jausmus. Tačiau vieną dieną jie paslaptingai išsiunčiami.
Žinoma, šis gyvenimo žingsnelis smarkiai sujaukia paauglės gyvenimą. Vyresnioji sesuo išsiskiria su vaikinu, išvyksta mokytis į Škotija ir Lara Džinė lieka rūpintis tėčiu ir mažesniąja sesute, kuria labai pamilau. Vieną dieną jos sena meilė Piteris paklausia ką reiškia gautas laiškelis. O kadangi panašų gauna ir sesers buvęs, Larai Džinei nelieka nieko kito, kaip apsimesti naująja Piterio mergina. Abu jaunuoliai sudaro sutartį („50 pilkų atspalvių“ priminė) ir tampa vienas kito mylimaisiais. Tačiau ar tikrai jie tik apsimeta? Man labai patinka Kitės (jaunesniosios sesutės) įžvalgumas, toks jausmas, kad ji grynai įkūnijo mane knygoje, sakė dalykus, kurie slinko galvoje. Po klasės ekskursijos viskas pakrypsta itin bloga linkme ir galvoje sukosi vienas žodis KODĖL. Ir tiesa sakant, niekas nesusitvarko... Taigi, ačiū. Reikės pirkti dar vieną knygą. Fun.
Kalbant apie pačią knygą, tai man ji nuoširdžiai patiko. Istorija nėra visiškai banali, ko iš tiesų tikėjausi. Tikėjausi labai tokios net cringe worthy istorijos, kuomet galvoji, kad pagrindinė veikėja yra iš ties kvaila ir kaip taip galima elgtis... Bet iš šios istorijos gavau kur kas daugiau nei tikėjausi. Rekomenduoju!
4/5♥

Komentarai