WISHLIST: POEZIJA ANGLŲ KALBA

O, kokia aš išprotėjusi tapau dėl poezijos anglų kalba... Aš net visų lietuviškai rašančių poetų neperskaičiau, o jau griebiuosi šitų... Šiandien apie keletą modernių kūrėjų, kurių knygas norėčiau matyti savo lentynoje.


  • Rupi Kaur „Milk and honey“. Jei esi užkietėjęs Tumblr fanas ir naršai ten 24/7, jau girdėjai apie ją. Tai nuostabus eilių ir tekstų rinkinys, kuris, tiesa pasakius, jau pas mane. 
  • Michael Faudet „Dirty pretty things“ ir „Bitter sweet love“. Šis poetas nebijo rašyti tiek paprastas ir malonias, tiek seksualias ir net virpėti priverčiančias eiles. Dėl to jį ir myliu. Rašymo stilius man iš ties patinka, kai kurie eilėraščiai jau nugulė atmintyje. „It wasn't right, you know it's wrong, the heart you took, did not belong. But now it's gone, it's yours to keep, for another's loss, is their's to weep.“
  • Lang Leav „Love and misadventure“, „Lullabies“, „Memories“ ir „The universe of us“. Jei aš neklystu, tai ji yra aukščiau paminėto poeto mergina. Bet jos žodžiai tokie... griebiantys už širdies. „You were you, And I was I, We were two, Before our time. I was yours, Before I knew, And you have always, Been mine too.“ 
  • K. Y. Robinson „The chaos of longing“.
  • Nikita Gill „Your soul is a river“.
  • Wang Wei „Three Tang dynasty poets“.
  • Catullus „I hate and I love“.

Štai keli autoriai su savo knygomis, kuriose patalpintos nuostabios jų eilės ir kurių aš beprotiškai trokštu. 
O ar yra koks nors poetas, kuris Tau patiktų labai labai, ir būtum jį skaičiusi originalo kalba? 

Komentarai

  1. Esu šiek tiek užmetusi akį į Charlotte Errikson kūrybą, man visai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man patinka Lermontovas - eilėraščiai nuostabūs

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau esi girdėjusi apie jį, reikės pasidomėti. Ačiū! ♥

      Panaikinti
  3. Okay, I'm gonna be honest this time. labai retai skaitau poeziją. proza yra life. na, nebent kartais kokį Mačernį ar Ivanauskaitę, nes jie kaip ir mano idol lietuvių literatūroje. bet šiaip man labai patinka Arctic Monkeys lyrics'sai, nes jie patys kaip poezija (A. Turner norėjo stot į anglų filologiją, who could believe that) ir kiekviena jų daina yra tarsi savotiška istorija. o ką jau sakyt apie Tyler Joseph ir jo kūrybą, kuri yra tiesiog geniali.
    ___________________________________________________
    http://samone-isejo.blogspot.lt/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arctic Monkeys yra kažkas nerealaus ♥ Mačernis pats mėgstamiausias, kol kas nelabai radau kito poeto, kuris taip patiktų.

      Panaikinti

Rašyti komentarą