ANIME: „KELIAUJANTI PILIS“

Kuo toliau, tuo labiau stebinu pati save: į savo eilinę knygų lentyną ir skaitomųjų sąrašus įsileidau mangas, o dabar, dar ir prie filmų, priglaudžiau anime. Nors, tiesą pasakius, nė vienas man nėra nauja, tiesiog ankščiau to nelabai supratau (o gal nenorėjau suprasti) ir dabar tai atradau iš naujo. Galiu drąsiai sakyti, kad abu dalykai nuoširdžiai patinka ir būtent juose noriu kuo labiau praplėsti savo akiratį. ♥
Režisierius/-ė: Hayao Miyazaki.
Trukmė: 1 val. 59 min.
Sofija yra pagrindinė šio anime filmo veikėja. Viena diena, išėjusi iš savo skrybėlių parduotuvės aplankyti jaunesnės sesers, ji susitinka su dviem priekabiais sargybiniais, kurie nė už ką jos nesiruošia praleisti. Laimei, pasirodo gražus šviesiaplaukis vaikinas, kuris lyg nujausdamas apsimeta Sofijos vaikinu, taip priversdamas sargybinius pasitraukti, tačiau neilgai trukus visi supranta, kad jis nėra šiaip vaikinas, o Haulas, žymus burtininkas. Judriose miesto gatvėse, dabar jau kartu su Sofija, jis slepiasi nuo Dykynės raganos, kuri yra ne itin malonus žmogus. Vienai Sofijai grįžtant namo kaip tik po kojomis pasimaišo ir net į skrybėlių krautuvėlę įžengia minėtoji pabaisa. Kadangi mergina bando ją išvyti, ši tampa itin negailestinga ir paverčia ją senute. Nieko kito nelikus, Sofija išeina iš namų ir pradeda keliauti. Vos pradėjus kelionę ji sutinka dar viena užburtą žmogų, kurį pradeda vadinti Ropiagalviu. Itin mielas ir malonus sutvėrimas. Patekus į keliaujančios pilies vidų moteriškė ima viską tvarkyti, daryti valgyti ir net rūpintis Haulu. Žinoma, visa tai pavirsta į meilę ir jie išgelbsti vienas kitą nuo baisių prakeikimų.
Istorija be galo įdomi ir įtraukianti, pirmą ir antrą karta žiūrint sugeba prikaustyti prie ekrano. Tiesa, skirta šiek tiek labiau fantastikos mėgėjams, tačiau ir realistinių istorijų mėgėjams, manau, turėtų patikti!
5/5♥
Koks Tavo mėgstamas anime filmas?

Komentarai

  1. O, šitas filmas ir privertė mane susidomėti anime. Būtinai pažiūrėk visus Hayao Miyzaki filmus, labai geri ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą