JOURNAL: IDĖJOS APIE KĄ RAŠYTI ŠVENTINIU LAIKOTARPIU | BLOGMAS #22

Vis daugiau žmonių, tame tarpe ir daugybė jaunimo, iš naujo atranda seniai pamirštus dalykus kaip tikras susirašinėjimas popieriniais laiškai ir dienoraščio rašymas. Man, asmeniškai, tas dienoraščio rašymas niekada taip ir neprilipo: vis nerasdavau laiko ar ką būtent parašyti, kaip nuosekliai dėlioti mintis. Tad sužinojus apie žurnalą ir labiau juo pasidomėjus jis iš karto man prilipo.
Kadangi artėja Kalėdos, noriu pasidalinti keletu idėjų, kurios yra šaunus laiko praleidimas ir žurnalo kūrimas!

· Kokios Kalėdinės dekoracijos yra tavo mėgstamiausios? Pabandyk jas nupiešti ir parašyti kodėl taip yra, gal būt jos turi ypatingą prisiminimą?
· Aprašyk įsimintiniausias Kalėdas! Kada ir kur jos vyko? Kodėl jos tau turi tokia reikšmę?
· Pagalvok apie Kalėdines tradicijas ir parašyk tas, kurios tau atrodo keisčiausios, kodėl.
· Parašyk žiemai ir šventėms eilėraštį/odę/poemą! Net jei sakai, kad nemoki rimuoti, drąsiai raminu, nes vis labiau populiarėja baltosios eilės, kuomet stulpeliai ir eilutės nesirimuoja tarpusavyje.
· Padaryk sniego senį iš ko tik nori: tiesiog nupiešk, dekoruok įvairiausiais būdais, pridėk blizgučių, iškirpk iš kartono ir daryk viską, kas tik šaus į galvą! Tegul jis būna labiausiai pamišęs senis besmegenis tavo gyvenime.
· Palygink Kalėdas vaikystėje ir dabar: kas pasikeitė, gal būt yra dalykų, kuriuos norėtum susigrąžinti?
· Iš kiekvienos abėcėlės raidės (nosines gali praleisti) sugalvok mini istoriją/žodį, kuris tiktų žiemos šventėms.
· Parašyk išsigalvotą istoriją apie kokį nors veikėją, pavyzdžiui liūtuką Edą ir kaip jis sureagavo į pirmąsias savo Kalėdas su sniegu.
·Nupiešk komiksą apie išsigalvotą veikėją! Pavyzdys: Kaip bitė Aldona ieškojo Kalėdų Senelio. Tai gali būti visiškai nerealistiška istorija, viskas tavo vaizduotėje!
· Detaliai aprašyk pasirinktą advento laikotarpio dieną! Tai labai smagu, nes detaliai reiškia ypatingą dėmesį visoms detalėms. Rašyk net kaip pasidarei sumuštinį ar kad jau trečia karta iš eilės prispyrė į tualetą ir kaip apie tai jauteisi.
· Parašyk poemą apie jausmą, kuris aplanko Kūčių/Kalėdų rytą.
· Parašyk istoriją apie lėtą ir drovų elnią, kuris visuomet norėjo tempti roges ir jo pažintį su Rudolfu.
· Ką dovanosi šiais metais draugams ir artimiesiems? Parašyk kas tai bus ir kodėl būtent tie daiktai, kodėl, pagal tave, jie jų nusipelnė?
· Jei mokykloje traukiate dovanėles, aprašyk savo visų metų patirtis, kuris žmogus tave pažinojo geriausiai ir panašiai.
· Ką išmokai iš Kalėdinio filmo? Rekomenduoju: „Kalėdų giesmė“.
· Linksmiausi tų trijų magiškų dienų prisiminimai.
· Kodėl tau patinka/nepatinka žiema ir jos šventės?
· Pamąstyk, geriau būtum baltoji meška ar pingvinas, gyvenantis Šiaurės Ašigalyje? Kodėl? Sukurk apie save-mešką/pingviną istoriją.
· Ką labiausiai mėgsti veikti Kalėdų diena?
· Buvai gera ar bloga šiais metais? Išvardink visus (gerus ir blogus) įvykius prie kurių prisidėjai ir pažiūrėk, kurių daugiau.
· Įsivaizduok save Kalėdine eglute: kaip norėtum būti papuošta? Pabandyk tai aprašyti arba nupiešti! (o gal abu?)
· Parašyk istoriją apie save pasirinktoje šventinėje knygoje ar filme: ką darytum, kaip padėtum ( pakenktum), koks būtų tavo vaidmuo?
· Kalėdos yra (arba nėra) mano mėgstamiausia šventė, nes...
· Susidaryk Kalėdinį kibiro, ką nori gauti dovanų, mėgstamiausių šventinių dainų ar filmų sąrašus.
· Pavartyk žurnalus ir iškirpk mėgstamus daiktus, galbūt jie bus Kalėdiniai, o gal tie, kuriuos tu nori gauti. Iš paveikslėlių sukurk koliažą.

Pasiūlyk nors viena idėja šventiniam laikotarpiui, kurią būtų galima vykdyti tiems, kurie rašo žurnalus/dienoraščius. 

Komentarai

  1. Manau gana nebloga idėja būtų skirt puslapį "snieguj", nes jo taaip trūksta. t.y. galima iš visokių dalykų pagamint snaigių ir suklijuot, pvz. tai gali būt vata, kartonas, blizgučiai ir pan.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą