GERIAUSIOS 2016 METŲ KNYGOS | BLOGMAS #24

Privalau prisipažinti, kad šių metų Kalėdų visiškai nelaukiu. O vienintelis noras - kad jos praeitų kuo greičiau, nuimčiau visas dekoracijas ir nustočiau apsimesti kaip man viskas patinka. Tikiuosi, kad bent tau šios Kalėdos linksmesnės ir tu jų lauki kur kas labiau nei aš.
Kad ir kaip ten būtų su tomis Kalėdomis ir jų laukimu, paskutinėje blogmas dienoje norisi pakalbėti apie geriausias perskaitytas knygas, kurios išleistos Lietuvoje 2016 metais.

· Estelle Maskame „Ar sakiau, kad myliu tave?“ ir „Ar sakiau, kad tu man reikalinga?“. Iš ties, tai vienos geriausių knygų kurias perskaičiau per šiuos metus. Kiekvienas žodis buvo tarsi saldainis, surytas greičiau nei spėji mirktelėti, net nepastebėjau, kaip užverčiau paskutinį lapą. Istorija gan banali, tačiau verta kiekvienos sekundės.
· Johanna Nilson „Nekenčiam“. Šia knygą galiu įvardinti kaip vieną stipresnių šių metų kūrinių. Perskaityta vienu prisėdimu, nes įvykiai neleido atsiplėšti ir buvo tiesiog labai įdomu, kuo gi čia viskas baigsis.
· Amy Ewings „Baltoji rožė“. Antroji „Vienišojo miesto“ trilogijos knyga, kuri pasirodė dar įdomesnė nei pirmoji, tad su didžiausiu nekantrumu laukiu paskutiniosios dalies!
· Veronica Roth „Ketvertas“. Ak, kaip buvo gera ir vėl pasinerti į tą visuomenę, išvysti kita Tobijaus pusę ir iš jo perspektyvos pažvelgti į *spoiler* dar gyvą Tričę  ir jo visus sumišusius jausmus.
· Monika Mikėnaitė „Anapus sienos“. Plojimai lietuvių autorei! Jau buvau susidariusi nuomonę, kad lietuvių autoriai sugeba rašyti tik niūrias ir pesimistiškas knygas, o štai ji sugebėjo tą nuomonę pakeisti ir labai pasidžiaugti.
· Kiera Cass „Karūna“. Pabaigai palikau geriausią! Paskutinę serijos dalį tituluoju daugiausiai ašarų ir greičiausio surijimo kūriniu.


Turbūt būtent 2016 metais išleistų knygų sąraše, tik šios užsitarnavo vietą širdelėje. Žinoma, daug ko neskaičiau, tad ir nieko sakyti negaliu, tačiau iš to ką skaičiau - šios buvo pačios įspūdingiausios!

O kokia knyga Tau įsiminė labiausiai šiais metais?
P.S. Ar kam būtų įdomu įrašas apie gautas Kalėdines dovanas? 
Man pačiai yra įdomu skaityti tokio tipo įrašus, tad norisi sužinoti ar būtų įdomu ir jums :)

Komentarai

  1. Man turbūt labiausiai įsiminė Becca Fitzpatrick "Puolęs angelas"
    Nu jau tokia nereali knyga!
    ir taip, tikrai būtų įdomus įrašas apie tavo kalėdines dovanas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tiktai labai būtų įdomus tavo įrašas apie kalėdinias dovanas

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą