PAIEŠKOS: IEŠKOME ŽMOGIŠKUMO!

TAI JAU SPĖJO PERŽENGTI VISAS RIBAS.
Žmonės, ar jūs rimtai??? Visai neseniai facebooke mačiau live, kur mergina tiesiog pasakojo apie žiaurų šiandienos nutikimą ir tenorėjo išsilieti, surasti žmonių su panašia galbūt patirtimi... Tačiau vietoj to ji sulaukė tik tokių idiotiškų komentatorių išsireiškimų kaip:

  • Galėjai susidegint, būtų daugiau naudos;
  • Dx;
  • Dėmesio auka;
  • Šok! (čia kadangi vaizdas buvo pro langą);
  • Visos kitos įmanomos nesąmonės.
Aš žinau, kad galbūt blogas nėra įspūdingiausia vieta reikšti tokioms mintis, bet... Nejaugi rimtai žmonija tokia sugadinta? Negalime išklausyti žmogaus ir jam nuoširdžiai padėti ar bent jau pasilaikyti savo absurdiškus pasiūlymus atimti sau gyvybę? 
Šituo įrašu skatinu ne bukai komentuoti norint pasirodyti prieš draugus kuriems tai juokinga, o būti žmogumi. Imti ir parašyti jei tokie dalykai vyksta internete, išklausyti, pasikalbėti... Noriu, kad tokių dalykų nebebūtų, kaip ir daug kitų žmonių. 
Žinot, net dvejojau porą minučių, kad galbūt neverta jai rašyti... Bet parašius ji padėkojo, pasakė, kad būtent to jai ir reikėjo. Palaikymo. 
Taigi, jau n kartą kartojuosi, tačiau. Jei kas nors turit problemų, norit išsipasakoti (nepažįstamam žmogui tai visuomet lengviau) visad galit man rašyti labai drąsiai. knygu.mergaite@gmail.com arba Facebook - Emilija Skridlaitė. Visad išklausysiu ir patarsiu kaip tik išmanydama. 

O kuo tu gali padėti kitiems? Visuomet, kada tik pamatytumei skriaudžiamą, patyčias kenčiantį ar kitaip besikankinantį žmogų, nebijokit ir paklauskit kas nutiko, nebijokit prisėsti šalia, parašyti ar paskambinti. Kartais tokie menki veiksmai gali išgelbėti gyvybę. 

Gyvenimas yra daugiau nei diena nelaimių. ♥

Komentarai

  1. Gaila, kad dabar toks pasaulis, kai iš žmonių palaikimo negausi, o savyje laikyti viską yra beproto sunku. Todėl tam yra tėvai, broliai/sesės, įvairios jaunimo linijos, TIKRI draugai. :)) Internetas nėra tinkama vieta ieškoti pagalbos, nes daugybe yra negatyvių žmonių. Šiaip ar taip džiaugiuos, kad netyli apie tokius dalykus. Šaunuolė! :)*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Manau, kad kuo daugiau žmonių apie tai prabils, tuo daugiau nusikratys tos abejingumo kaukės :)

      Panaikinti
  2. super žmogus esi! žmogiškumas likęs, tik jis po truputį degraduoja supuvusiose asmenybėse. nes žmones valdo pinigai, materialumas ir kitos nuodėmės. juk smagu demonstruoti savo jėgą ir šaipytis iš kito žmogaus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik esmė ta, kad tomis pašaipomis žmogus parodo koks jis menkas viduje, kad tai jam vienintelis būdas pasijusti/būti galingesniu.

      Panaikinti
  3. sis irasas patiko labiausiai is visu, kuriuos spejau perskaityti ir pakomentuoti tavo bloge! prasau, ema (jei tik galiu tave taip vadinti), buuutinai i tai atsizvelk ir dazniau nustebink mus tobio pobudzio skaitinukais. labai dziaugiuosi, jog esi pasiruosusi padeti visiems ir visada, taciau nesusilaikysiu nepakomentavusi tavo sakinio, jog ant nepazystamojo peties braukti asara yra lengviau.
    tikrai ne. nors gal ne tikrai, bet ne. zinai, 50 ant 50. vieniems zmonems taip, kitiems, tokiems kaip as - visiskai ne. tokie zmoguciai kaip as, kad ir kaip noretu, kad ir kaip besistenktu, tiesiog neistengia issipasakoti nepazystamam zmogui. zmogui, kuriam esam isitikine, jog ne trupucio nerupim, toks zmogus, man asmeniskai, nera nei draugai, nei saimos narys, niekas... jis net nera pazystamas, tik eilinis nepazytamasis kuriam gyliai nusisplauti i tave (siuo atveju mane) ir visas tavo problems. siems dazniausiai terupi demesys, pripazinimas zmogiskesniu draugu akivaizdoje ir panasiai. o gal tik mes taip manom, del to mums ir yra taip sunku. zodziu, nesvarbu. tiek to, kazkaip sunkiai deliojasi mintys :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū!
      Puikiai suprantu tavo mintis apie norą pasirodyti ir ale būti geresniu. Iš ties, pati esu sutikusi nemažai tokių žmonių, kurie bėdų išklausymu pasigirs kaip pirmąja vieta matematikos olimpiadoje. Tačiau tokiais yra tikrai ne visi. Galiu iš savo patirties pasakyti, kad kiek žmonių man yra išsipasakoję šiandien yra vieni artimiausių žmonių, su jais nenustoju bendrauti iki tol, kol jie taip nenusprendžia. Žinau, kad kur kas daugiau yra tokių, kuriems iš tiesų svarbus tiks statusas, kad jie malonūs ir draugiški. Apmaudu, kad tokie aplamai egzistuoja.

      Panaikinti

Rašyti komentarą