CHARLAINE HARRIS „MIRUSIOS ŠIRDYS“

Praėjusiais metais skaičiau pirmąją šios serijos knygą - „Miręs iki sutemų“. Atsimenu, kad ji man labai labai patiko.
Antrojoje dalyje vėl pasineriame į Sukės Stekhaus gyvenimą. Kas dar nepažįsta Sukės, trumpai supažindinu: jis yra mergina, kuri gali skaityti kitų mintis. Visiška užuojauta, neišgyvenčiau su tokiu gabumu...
Taigi, ji ir jos mylimasis Bilas (vampyras, jų minčių ji negali skaityti) vėl pasineria į pavojingus nuotykius. Iš pradžių mergina randa savo draugo kūną, vėliau keliauja padėti kitiems vampyras. Nuvykus į vietą, Sukę iš karto bandoma pagrobti, tačiau nesėkmingai. Vėliau, padėdama vampyrams, Sukė papuola į tikrą pavojų, tačiau ją išgelbsti susinaikinti pasiruošęs vampyras.Knygos eigoje vis labiau pradėjau nekęsti Bilo ir pamilti Eriką. (gerai, ką čia aš slepiu, Erika pamilau nuo jo pasirodymo pirmojoje knygoje...).
Jei pirmojoje dalyje susipažinome su metarmofais, vampyrais ir galia skaityti mintis turinčia mergina, čia sutinkame dar ir meinadę. Meinadė yra mitologinė būtybė, išprotėjusi moteris. Labas, tai aš. 
Visgi, paskaičius antrąją dalį abejoju ar imsiu į rankas ir likusias. Jų daug, o Sukės ir Bilo nuotykių man jau pakanka.
Tačiau galbūt yra žmonių, kurie skaitė visas knygas ir gali pasidalinti nuomone? Verta ar neverta?

Komentarai