RAINBOW ROWELL „ELEONORA IR PAKAS“

Taigi, mano TBR jau po truputį eina į pabaigą, labai tuo džiaugiuosi!
Na, o šį karta apie labai lengva, tačiau kažkuo beprotiškai įtraukiantį kūrinį. Turiu pripažinti, kad apie šią knygą girdėjau tiek ir tiek, kad net nežinojau ko tikėtis.
Man labai patiko Eleonoros apibūdinimas. Ne taip kaip daugumoje mano skaitytų knygų, mergina pasirenkama apkūni. Kas man labai patinka, nes, po galais, ne visos turime modelio figūras, kokias pasirenka autoriai. Taigi. R. Rowell gauna tašką už tai. Taip pat, Eleonora turi oranžinius plaukus. Rimtai tai net nežinau kaip taisyklingiausiai išsireikšti. O šitai jau nebe sužavėjo, nes tai 3 ar 4 iš eilės knyga, kur pagrindinės herojės plaukai tokie. Tačiau man taip pat patiko ir Pakas. Azijietis, tamsių plaukų, gan smulkaus sudėjimo. Net vaizduotėje juos piešiau keistai, nes tikrovėje retai kas pripratęs prie tokių porų. Bet gražu. Eleonora yra naujokė ir pirmą dieną autobuse atsisėda prie Pako. Ilgą laiką jie nesišneka, vaikinas, kaip ir kiti, laiko ją per daug keista. Tačiau kiekvieną karta kai tik jis skaito komiksų knygeles, ji slapčia skaito kartu. Tai pastebėjęs Pakas neverčia puslapio tol, kol nemato jos akių baigiant bėgti paskutiniais paveikslėliais ar žodžiais. Vėliau jis atneša Eleonorai komiksų, jie pradeda bendrauti. Dalinasi viena muzika, skaitytais kūriniais... Tiesa, nepasakosiu kas prieš tai buvo su Eleonora ar tai, kas vyksta. Nenoriu atskleisti vienų labiausiai įtraukiančių detalių. Na tik tiek, kad ji gyvena su mama, broliukais ir sesute, ir patėviu.
Eleonora ir Pakas kartu pereina tikrai per daugybe išbandymų, tačiau stengiasi nepaleisti vienas kito. Tačiau pati pabaiga... Eleonoros poelgis verčia norėti antrosios dalies. Viskas taip neaišku, kaip pasielgs Pakas. Aišku, galbūt autorė norėjo, kad toliau istorija sukurtume patys.
„Eleonora ir Pakas“ mane iš tiesų užbūrė savo paprastumu ir lengvumu.
O kokia knyga užbūrė Tave savo lengvumu ir paprastumu?

Komentarai

  1. skaičiau šią knygą praėjusią vasarą! nežinau, man nesinori jos priskirti prie tų geriausių, tačiau tam tikriems žmonėms tikrai galėčiau parekomenduoti. o knyga, kuri užbūrė lengvumu ir paprastumu? manau, neseniai skaityta adi alsaid 'pasiklyskime'. buvau skeptiška prieš ją skaitant, nes manęs niekada nežavėjo naujausios knygos, o štai, pavyzdžiui, atklydusios iš 90's dažniausiai palieka gerą įspūdį. na, bet ši buvo tikrai įdomi, neteko dar skaityti tokio tipo, rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oooo! Labai noriu paskaityti "pasiklyskime". Tiek girdėjau, būtinai bėgsiu į biblioteka jos ieškoti :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą