PIRKINIAI #2: LENKIJA

Palyginus visiškai neseniai svečiavausi Lenkijoje ir įspūdžiai vis dar dega atmintyje. Tačiau neužbėgti ir nenusipirkti keleto dalykėlių buvo neįmanoma. Ypač kai kainos iš tiesų yra juokingos.
Kadangi jau minėjau, ir tikrai ne kartą, kad kolekcionuoju knygų skirtukus, prisipirkau ir šių. Iš kiekvienos vietos kur teko pabuvoti. Pirmasis iš Krokuvos. Tai - 19 amžiaus Šv. Marijos bažnyčios vitražinis langas. Tokio dar neturėjau, įdomi detalė. Antrasis - mėlynas - iš Zakopanės, radau jį paskutinę akimirka. Atsimenu, išvaikščiojau visur ir viską, bet niekur nesugebėjau rasti jokio skirtuko. O kai radau tik pasirinkau spalvą ir įbrukau pardavėjai pinigėlius. Mat jau reikėjo skubėti prie autobuso. O štai paskutinysis - žalias - yra iš šventos vietos. Chestohovoje yra juodos Madonos paveikslas. Labai šventas. Kadangi esu religinga, man tai padarė itin didelį įspūdį. Taigi. Už visus sudėjus sumokėjau 12 zlotų. (6,5 ir 1 zlotai)
Būnant Krokuvoje pamačiau knygyną. Šiaip nenorėjau nieko pirkti. Rimtai. Įėjom tik akį užmesti ir pažiūrėti ką gero lenkai turi. Bet pamačius kainas, kurios eurais nesiekia 5, buvo misija neįmanoma išeiti tuščiomis. Tiesa, pačiupau tik 1 knygutę. Jojo Moyes - „me before you“. Mokėjau 11,60 zloto, tai yra apie 3 eurus. 
Vieličkoje nusipirkau tik atviručių kurias jau spėjau išsiuntinėti ir išdalinti. Ech. Reikėjo ankščiau susiprotėti. Tačiau nusipirkau ir šią knygelę anglų kalba apie visą druskų kasyklos istorija. Mokėjau gal vėl 11 zlotų. Kažkas tokio. (pirkau todėl, kad nesupratau ką šneka gidė, o ji kalbėjo rusiškai...)
Ir paskutinis pirkinys yra iš Chestokovos. Neminėjau, tačiau taip pat turiu angeliukų kolekcija. Pagalvojau, kad seniai vieno nepirkau. Reikėjo, patys suprantat. O ji tokia graži, dar knygutę laiko. 
 Puikiai tinka ant mano kuklios knygų lentynos. Ech, gal reiks kada perkelt prie kitų angeliukų, bet....
O koks buvo Tavo paskutinis pirkinys?





Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Dėkui, kad priminei! Reiks ir man bėgt VĖL vokų pirkt. Atrodo tik prieš savaitę nusipirkau paką :/

      Panaikinti

Rašyti komentarą