FILMAS VS KNYGA: KAULŲ MIESTAS

Knygos aprašymą rasite čia.


Visų pirma, aktoriai.
Sako, kad reikia pradėti nuo gerų dalykų.
1. Klarė (Lilly Collins) yra parinkta tikrai graži mergina. Perskaičius knygą norėjosi, kad merginos plaukai būtų truputį labiau raudoni. Bet šiaip ji gan atitiko ne tik mergina, kuria įsivaizdavau, bet ir jos vaidyba verta plojimų. Tiesa, kelete vietų buvo tas mielas nužudysiu momentas, bet apie tai vėliau.
2. Džeikas (Jamie Campell Bower) yra mano naujas vaizduočių vaikinas. Malonu, kad su juo susipažinote. Apie šita Dievo kūrinį negaliu daug ko pasakyti, nes jis pateisino visus mano vaizduotės lūkesčius. Ir... Ar galim pakalbėti apie jo jawline, kuri nuotraukoje ne taip gerai matosi ir tas tatuiruotes ant kūno? Tirpstu...
3. Saimonas (Rober Sheehan) irgi, dar vienas tiesiai iš vaizduotės nulipęs vaikinas. Jei iš jų visų reikėtų rinkti, kuris geriausiai įkūnijo savo personažą, nedvejodama pasakyčiau, kad jis. Nors ir buvo vietų kur režisieriai scenarijų pakeitė.
4. Alekas (Kevin Zegers) šį žmogutį įsivaizdavau kiek kitaip, tačiau šis ne ką prastesnis. Rimtai. Taip pat labai patiko jo vaidyba.
5. Isabelė (Jamima West) buvo ta, kuri visiškai neatitiko vaizduotės. Nesakau, kad ji sukurta iš lempos ar kad niekas neatitiko. Atitiko, kodėl gi. Tačiau įsivaizdavau ją šiek tiek kitokia. Atrodančia kaip vyresne, labiau savimi pasitikinčia, net iš pirmo žvilgsnio tą pasikėlusia mokyklos merginą, kuri tik ir sugeba menkinti kitus. Bet su vaidyba nepriekaištauju nė vienam. Visi pasirodė puikia.
Taigi, visi aktoriai gauna aukščiausius balus. (Tiesa, yra ir kitų, tačiau visuomet pasirenku kalbėti apie pagrindinius.)

O dabar apie patį filmą. Pradėsiu nuo to, kas patiko.
Ai, tiesa, tai kas patiko jau išvardinau kaip aktorius. Na, filme man dar patiko Tylieji Broliai. Jie buvo šiek tiek šiurpesni, ir išvaizda ir balsu, nei mano vaizduotė juos sukūrė. Tuo ir patiko. Žinoma, patiko Džeiko ir Klarės scenos, ypatingai ta, kurioje atkartojamas jos gimtadienis. Lygiai taip pat, kaip ir knygoje. Net šypsojausi žiūrėdama, buvo nuostabi vieta. Aplamai, patiko visos vietos, kurios buvo lygiai tokios pat kaip knygoje. Deja, negalėčiau pasakyti, kad jų buvo daug. Dauguma veiksmų buvo supainioti. Pavyzdžiui, pati pradžia. Knygoje veiksmas prasideda klube, o štai čia matome kavine. Neįvyksta Saimono ir Klarės pokalbis, barnis su mama. Klube, Džeikas, Isabelė ir Alekas, per daug atviroje vietoje nužudo demoną, nors knygoje Klarė seka juos į rūsį ir net bando sustabdyti. Taip pat vieta kai Klarė ir Džeikas apsilanko jos sujauktuose namuose ir sutinka Atstumtąjį, tada jį nužudo. Žodžiu, pasigedau keleto vietų, dėl kurių skaitydama drebėjau. Arba beieškant Taurės, tiksliau ją radus, Šešėlių kovotojų ir demono kovos. Šito labai pasigedau, nes net nėjau miegoti dėl tos vietos, nors žinojau, kad ryte reiks keltis ankščiau. Bet labiausiai pyktį sužadino pati pabaiga, kai atsiranda Klarės ir Džeiko tėvas. Tiksliau, kur viskas vyksta. Man trūko pilies ir tų drabužių, apie kuriuos kalbėjo autorė. O ką jau bešnekėti apie Taurę... Tie, kas matė filmą, tai pasakysiu tik tiek, kad Taurė būna kitur ir knyga baigiasi kitaip. Visiškai.

Šiaip, jei nebūčiau pirma skaičiusi knygos ir žiūrėjusi filmą, skirčiau visus 10 balų. Tačiau dabar, pasiilgdama keleto vietų ir nesuprasdama įvykių painiavos, skiriu 8. Geras, bet tada, kai nebūni perskaitęs knygos.

Komentarai

  1. Jeigu nuvylė filmas, serialo siūlau net nepradėti žiūrėti- dar labiau nuvils :P

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš draugės buvau girdėjusi, kad serialas kaip tik geresnis :D Bet man kažkaip natūraliai su serialų žiūrėjimu sunku, neprisiverčiu net baigt seniai pradėtų... :')

      Panaikinti

Rašyti komentarą