CASSANDRA CLARE „KAULŲ MIESTAS“

Štai ir toji populiarioji knyga, apie kuria visi šneka. Pamačiusi šia gražuole bibliotekoje nedelsdama čiupau. Nenusivyliau.
Pagrindinė knygos veikėja yra mergina vardu Klarė. Ji auga su motina, o tėvas esa miręs prieš pat jos gimimą. Veiksmas prasideda klube, kur Klarė pirma karta pamato Džeiką ir tai, kaip jis nužudo demoną. Vėliau viena vakarą išėjus į miestą su draugu Saimonu klausytis jų draugo beprotiškai blogų eilių, jos mama pagrobiama, o sugrįžusi namo Klarė randa plėšrį ir pati  net nesuprasdama jį nužudo su gavikliu, kuris netyčia liko jos rankoje po to karto, kai jį paėmė iš Džeiko norėdama paskambinti mamai. Knygoje taip pat susipažįstame su Džeiko draugais, kurie jam tarsi šeima: Izabele ir Aleku. Kadangi tas plėšris įkanda Klarei, Džeikas ją parsiveda į institutą ir išgydo runų pagalba. Vėliau visi keturi jaunuoliai stengiasi surasti dingusia Klarės motiną ir Taurę. Mergina visiškai nesupranta, kodėl pradeda pažinti ženklus ar kodėl, esant būtinybei, nupiešia juos taip tiksliai lyg būtų mokyta. Kadangi Hodžas (instituto vyriausiasis) negali ir pats to suprasti, jis išsikviečia Tyliuosius Brolius, tačiau ir šie negali "nuimti" burto. Išsiaiškinus, kas užrakino merginos prisiminimus, nueinama pas burtininką. Tačiau jis pasako tik tiek, kad laikui bėgant ji pati viską prisimins. Dar susipažįstame ir su vilkolakiais, ir su vampyrais. Tiesa, nuo pastarųjų bėgau kartu su savo herojais. Žinot tą nuostabų jausmą, kai tu taip įsijauti į knygą, kad atrodo jog viskas, kas vyksta ten, vyksta ir kartu su tavimi? Šį karta taip ir buvo. Taigi, pabaiga šokiravo. Žinot, pasakyčiau, kad net Kieros Cass knygos turi mažesnį plot twist'ą nei ši. Pabaigos niekas tokios nesitiki. Manau. Jei jau perskaitėt ar skaitot (kai perskaitysit būtinai grįžkit) tai būtinai parašykit kaip jūs reagavote.
Šiaip nesu didelė fantastikos gerbėja. Realistinės knygos prie širdutės limpa kur kas labiau. Tačiau ši buvo kažkas nerealaus.

Komentarai

  1. skamba tikrai įdomiai, o ir pabaiga, kurios niekas nesitiki labai traukia. :D šaunuolė! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaičiau ją , tačiau kai Saimoną pagrobė vampyrai ir toliau. Man buvo taip nuobodu , kad 'mečiau į sieną' ...
    Tačiau antra dalis man labiau patiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nekantrauju gauti antrą dalį! Man tai labai patiko vilkolakių įsiveržimas pas vampyrus. :)

      Panaikinti
  3. esu skaičius šitą knygą, tikrai labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą