VERONICA ROTH „KETVERTAS“

„Mirusieji gali būti mūsų didvyriai, nes nebegali mūsų nuvilti; laikui bėgant mūsų mintyse jie tik tobulėja, nes vis daugiau apie juos pamirštame.“ Ši citata iš knygos apibūdina visus mano jaučiamus jausmus.Tie kas skaitė trilogiją puikiai supras apie ką aš šneku šiame įraše.
Jūs net neįsivaizduojate kaip buvo gera matyti senus gerus draugų veidus, pažinti jos šiek tiek iš kitos pusės. Labiau pažinti Tobijų. Dar tą jaunesnį, kuomet jis tiesiog norėjo pabėgti nuo visko, kas jį laikė Nuolankiųjų luome. Prieglobsčiu jis pasirenka Bebaimius. Čia matome dar jauną Eriką, kurio vis vien nemėgstu labiausiai ir jei kas man leistų, numesčiau jį į bedugnę. Kai kurios nuomonės apie kai kuriuos veikėjus nepasikeitė nė trupučio, troškimas juos pašalinti stipresnis už mirties baimę. Buvo be galo malonu artimiau susipažinti su Zaku ir Šona, nes pagrindinėse knygose jie pamini tik keliose vietose, atrodo gan paprasti. Tačiau pažinus norisi tų pasakojimų dar ir dar daugiau... Buvo smagu ir skaudu sutikti veidus tų, kurie po paskutiniųjų knygų jau yra mirę, o štai čia gyvi, juokiasi, kalba, mokosi, gyvena. Tiesiogine prasme mane nutvilkė tas begalinis ilgesio jausmas perskaičius vardus. Šakės, netikėjau, kad galiu šitaip prisirišti prie knygos ar tuo labiau, joje egzistuojančių veikėjų. Tobijui perbėgus pas Bebaimius susipažįstame ir su Amaru, Torės broliu. Ou jeez, kaip nekenčiu Džaninos, nes aš visiškai tikra, kad ji kalta dėl jo žūties. O jis man taip patiko... Žodžiu, čia iš serijos viena knyga, milijonas įsimylėjimų... Vietoje, kuomet Tobijas apsisprendžia nenorintis būti Bebaimių vadu ir nuliūdau, ir apsidžiaugiau. Nuliūdau, nes šiknius Erikas juo tapo ir tai privedė prie to, ką sužinosite tik perskaitę trilogiją. Tačiau apsidžiaugiau, nes kitaip nebūtų to romantiško pasakojimo ir jaučiu Erikas būtų tiesiogine prasme užmušęs Tričę jau pačią pirmą dieną.
Buvo smagu pamatyti Jurąją, Tričę, Kristiną (labai trumpai), Torę, Zaką ir žinoma, Tobiją. Tai lyg susitikimas su geriausiais draugais po ilgo ir skaudaus išsiskyrimo.

Komentarai

  1. čia ta trilogija fantastinė, ane? vis neprisiverčiu perskaityti kokią fantastinę knygą. mat esu skaičiusi a.tapino :vilko valandą" ir ten tos fantastikos yra, bet man patiko, o šiaip fantastines knygas aplenkiu, patinka realios labiau. galbūt reikėtų pamėgint nuo šitos trilogijos, ką manai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtinai pamėgink! Čia irgi ne taip baisiai dar ta fantastika jaučiasi, be galo geros.

      Panaikinti
  2. Labai pavydžiu, kad tu perskaitei šią dalį, aš neturiu galimybės jų perskaityti, bibliotekose nėra šių dalių. Vis žiūriu ir žiūriu tas dvi DIverigentės ir Insurgentės dalis. Bet manau knyga yra žymiai įdomesnė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Divergentės filmas iš ties puikus, man labai labai patiko, bet va Insurgentė tai patylėsiu verčiau. Nė šimtadalio knygoje esančios įtampos nėra. Fe.

      Panaikinti
  3. Kažkodėl nesužavėjo manęs būtent viršelis. Knygas su tokiais virśeliais aplenkiu. Bet, manau, teks padaryti išimtį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei patiko visi tie pasakojimai apie Divergentę, tai manau, kad turėtum pabandyti :)

      Panaikinti
    2. Divergentės, gaila, neskaičiau, tik žiūrėjau filmą. Bet jis patiko, todėl reikės pabandyti ir su knyga. c:

      Panaikinti
    3. Tikrai pabandyk, daug emocijų lieka už kadro :)

      Panaikinti
  4. As jau maciau filmus tad dabar kazkaip nebekyla noras skaityti knygas, o gaila - galejau padaryti atvirksciai...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pavyzdžiui Insuregnte gali drąsiai skaityti, nes filme pateikiama tik viena vienintelė ištrauka...

      Panaikinti
  5. Filmą galėčiau žiūrėti ir žiūrėti. O nuo knygos tikriausiai akių neatitraukčiau, nes knygos būna geriau nei filmai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Divergentės pirmoji dalis, filmas, labai ir man patinka (retas atvejis), tačiau kitos dalys tai meh

      Panaikinti
  6. Oh įveikiau šitą knygą vienu prisėdimu. Super. Verkiau, juokiaus ir vėl verkiau. Paprastas romanas, bet kabina iki sielos gelmių. Daug jautrių temų.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą