KNYGA VS FILMAS: DIVERGENTĖ

Kadangi draugus su knygos ir filmo palyginimais užknisau iki gyvo kaulo, persikeliu čia.
Iš tiesų „Divergėntė“ man patinka taip labai, kad net nebegaliu. Kalbu apie knygą ir filmą. Pirmiausia apie pastarąjį. Aktoriai. Manau, kad Ketvertas ( Theo James) patinka ko ne visoms. Aš ne išimtis. Vaikinukas, kurį kūriau skaitydama knygą ir mačiau filme atitiko visus mano reikalavimus ir dar daugiau. Kitas, kurio pats veikėjas man nepatiko yra Erikas (Jai Courtney). Aktorius tai lydausi. Veikėjas tai eina velniop. Toliau traukinyje Piteris (Miles Teller). Taip pat dar vienas mano tobulųjų. Gerųjų, ir mano vaizduote atitikusių aktorių sąrašą užbaigiu su pagrindine veikėja Triče (Shailene Woodley). Toliau ta pikta eruditų moteris, Džanina (Kate Winslet). Ir aktorius, kuris man nepatiko net John Green ekranizuotoje knygoje DMLIŽK, yra Kalebas (Ansel Elgort). Pirmasis šios knygų trilogijos filmas nuo manęs gauna aukščiausius balus, man be galo patiko. Jį peržiūrėjau prieš skaitydama knygą ir galiu pasakyti, kad radau beveik visus atitikmenis. Prie to, kad kai kurios emocijos liko neperteiktos nesikabinėsiu, nes manau jog jas iš tiesų būtų buvę sunku parodyti tinkamai. Žodžiu, didžiausi plojimai pirmajai daliai! Tikrai šauniai pastatytas ir vertas savo laiko kūrinys.
Toliau kalbame apie knygą. Knygos autorė vardu Veronica Ruth knygą išleido 2011 metais, Balandžio 25 dieną. Knygoje puikiai perteikiama baimė, susižavėjimas, kova ir stiprybė nepalūžti. Turbūt labiausiai patikusios vietos buvo skrydis lynu virš miesto ir žaidimas, kuomet reikėjo užgrobti vėliavą. Skaičiau (ir žiūrėjau) sulaikiusi kvapą.
Kad ir kaip būtų keista, tačiau ir ir filmui, ir knygai „Divergentė“ duodu pačius aukščiausius balus.

Komentarai

  1. mačiau tik filmą, tikrai patiko jis. tokie filmai kaip šis ar "bado žaidynės" man labai patink. :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nesveikai geri, nors be tikslo tokie. Tik atsipalaidavimui ir chill'ui.

      Panaikinti
    2. Kodėl? Pavyzdžiui man jie turi ir prasmę ir tikslą. Juk juose norima parodyti, kad velniop tą visuomenės nuomonę, jei nori keistis, kažkas netinka, turi pradėti nuo savęs. :)

      Panaikinti
  2. Filmas iš ties nerealus! Net antra dalis nelabai atsiliko nuo pirmos, o tai retai su filmais būna :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Apie antrą dalį tai pasiginčyčiau :D

      Panaikinti
    2. Na kiek žmonių, tiek nuomonių. Bet mano akim, tai antra dalis nebuvo tokia jau bloga, kaip dažnai įsivaizduoju lieva filmo tęsinį. Gal čia tik man taip atrodo, tačiau galėjo būti ir blogiau. Aišku pirma dalis visada išlieka geriausia :D

      Panaikinti
    3. Ne tik Tau, Armanda. Kažkodėl ir aš manau, kad antra dalis nebuvo tokia bloga, kaip tikėjausi. :D

      Panaikinti
  3. Mačiau tik filmą. Knygos neprisiverčiu imti į rankas, nes, mano nuomone, pirmiau turi būti knyga. c:

    AtsakytiPanaikinti
  4. Minėjai, kad pirma peržiūrėjai filmą, tuomet perskaitei knygą. Ahh kaip. Man širdis neleidžia taip daryti ir atimti iš savęs skaitymo malonumą :-D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tik po to pamačiau, kad mano biblioteka turi knygą. Todėl taip gavosi :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą