PIRKINIAI #1

Pavasaris pagaliau atėjo į mano galvą. O tai reiškia, kad vėl pradėjau mąstyti, kaip man reikia daiktų, kurių nereikia. IR taip tvarkingai, gražiai, Emilija parduotuvėse leidžia savo pinigus.
Pirmieji dalykai kurie patraukia mano akį vos tik įžengus į parduotuvę, yra spalvingos ir kartais netgi perpildytos žurnalų lentynos. Šį kartą išsirinkau du. Pirmasis - „HAPPY365“ - yra vienas mano favoritų. vos pastebėjusi jį griebiau ir įsimečiau į pirkinių krepšelį. Šiame, kaip ir prieš tai buvusiuose, daugybė dalykų kurie man įdomūs ir naudingi. O štai antrasis, „Panelė“, buvo pirktas jau tikrai prieš ilgą laiko tarpą, tad susigundžiau. Ankščiau jį prenumeruodavau, tačiau vėlesniu laikotarpiu, ypač pasikeitus komandai, pradėjau rasti tik „tuščius“ straipsnius, kažkuo jis man nebe įtinka taip, kaip ankščiau. Bet kam patinka, tam patinka. Tiesiog pirkdama šį žurnalą turiu atidžiai paskaitinėti, pažiūrinėti kas jame rašome, nes kai paskutinį kartą berods pirkau, mane sudomino vos keletas straipsnių. Tiesa, pirmajame, „HAPPY365“, žurnale dirba ta komanda, kuri ankščiau leido „Panelė“. Gal būt todėl dabar man jis ir labiau patinka už tą, daug labiau mergaitišku vardu pavadintą, žurnalą. Bet kaip ir minėjau, čia jau apie žurnalus yra didžiulis skonio reikalas. Panašiai kaip su ledais.
Kiti du pirkiniai yra knygos. Abiejų knygų leidyklos yra „Metodika“. Kadangi „IKI“ vėl buvo akcija knygoms (ji apskritai kada nors baigiasi ar čia kokia nors pastovi akcija jau joms?), nesusilaikiau. Pirmoji knyga - Nathaniel Hawthorne „Namas su septyniais frontonais“ - originaliai kainavo 1, 41 euro, tačiau akcijos metu mokėjau vos 0,99 euro! O dar kažkas man sakė, kad knygos yra brangu. Aha. Labai pasiginčyčiau. Knygos apraše sakoma, kad tia paslaptingas romanas apie prakeiksmą, nusikaltimą ir meilę. Aprašomas Pinčėnų giminės gyvenimas. Vien tik perskaičius žodį prakeiksmas, knyga buvo įmesta į pirkinių krepšelį. Kita knyga - Jennifer Egan „Smogikų gaujos apsilankymas“ - kainavo 1,99 euro ( be akcijos kainuotų 2,84 euro). Ši knyga yra muzika ir jos reikšmę žmogaus gyvenimą, greitą laiko tėkmę, ir išlikimą, susinaikinimą ir svarstymą: pasiduoti tam susinaikinimui ar eiti ir jį įveikti. Man patiko šios knygos mintis, tad, kodėl gi ne? Mane visuomet žavi knygos ir pasakojimai apie tai, kaip muzika yra svarbi žmogui ir gyvenimui. Taigi, jei turite „IKI“ kortelę, nuotaikos ir keletą eurų kurių būtų negaila, lėkit, paieškokit. Ir nebijokit knistis. Verta!
Toliau - mano mylimieji sąsiuviniai. O šitų jau kiek mano gyvenime, tai vaje vaje. Vos pamatau bet kokį, kuris patraukia mano akį, viskas. Man jo reikia. Tačiau jie neguli tiesiog sudėti krūvelėje. Aš, kaip dabar jau ir dauguma kitų, turiu dienoraštį/žurnalą/scrapbook viename. Tai darau jau nuo septynerių ar aštuonerių metų, tad jau užpildytų krūvelė susikaupė tikrai nemenka. Tas didelis su juoda kate ir vidurinis su kaži kokiu užrašu let's inpire yra pirkti „Norfa“ parduotuvėje. Už tą gražų katinuką sumokėjau beveik du euriukus, na o už tą vidurinį, labai jau spalvotą, apie 0,5 centų. Kiti du yra dar vieni „IKI“ parduotuvės pirkiniai. Vienas sąsiuvinys patraukė savo užrašiuku - hell is empty. All devils are here. Nežinau kodėl, bet pagalvojau apie save ir savo draugus, jooo. Pragare tikrai turėtų būti tuščia. O kitas yra tiesios su naktiniu miesto vaizdu. Turiu silpnybę miesto vaizdams.
Ir paskutieji pirkiniai. yra net gi randome sakyčiau. Tie du želiniai tušinukai yra mano topų topas. Mėgstu juos ir viskas. Ir raštas gražus, ir rašo patogiai. Tiesa, ankščiau pirkdavau tik juodos spalvos, tačiau dabar užsimaniau ir mėlynąjį išbandyti. O štai lapai, teptukas ir akvarelė pirkti Norfoje. žadu daryti keletą DIY su šitais dalykais, jei pavyks taip, kaip noriu, pasidalinsiu. Ir šiaip, nors nesu gabi piešimui, tačiau su akvarele pakeverzoti kartais norisi ir man.
Šakės, viskas tik iš Norfos ir IKI. Retai taip būna, kad pirkčiau tik iš vienos ar dviejų parduotuvių, dažniausiai tai būna vos ne penkios skirtingos... Bet šį kart tiek. Čiau!

Komentarai

  1. jau tikriausiai išmėginai akvarelę. ir kaip tau ji? sueina? nes man reik naujos labai, bet dailininkų krautuvėj kainos kandžiojas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra bloga, man visai patinka. pigmentacija tai tokia per viduriuka. verta manau :) jo, aš ir pasižiūrėjau spec parduotuvėje tai tik nuleidau akis ir išėjau, gaila man tiek mokėt :D

      Panaikinti
  2. Kaip tas žurnalas „HAPPY365“? Ar įdomus jo tūrinys? Vis gundausi nusipirkti, bet bijau nusiviltį turiniu, jo temomis. Nors viršeliai tokie visad akį traukentys :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tai jis labai patinka, viską su malonumu perskaitau :3

      Panaikinti
    2. Na reiks tada pabandyti. Tavo rekomendacijos dažniausiai būna geros kalbant apie knygas, o žurnale taip pat raidės tad reiks nusipirkti :)

      Panaikinti
    3. Armanda (gražus vardas), apie HAPPY 365 siūlau dar paskaityti čia -> http://burundukorasliavos.blogspot.lt/2016/06/happy365.html?m=1

      Panaikinti
  3. Sakei, kad jei pavyks padaryti DIY pasidalinsi čia. Negi nepavyko?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir dar. Dalinkis pirkiniais dažniau, smagu džiaugtis kitų pirkiniais :-D

      Panaikinti
    2. Pavyko ir pasidalinsiu. Tik dabar vis užmirštu :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą