KIERA CASS „PAVELDĖTOJA“

Žinau, kad jau tikriausiai ir greitai pabosiu kalbėdama apie šią knygų serija.
Kiera Cass yra tikrai ypatinga rašytoja. Jos knygų serija „Atranka“ yra lyg pasaka jau kiek vyresnėms mergaitėms. Jei dar neskaitėte šių knygų, tai eikit mano mielieji, eikit, o tada grįžkit. Ačiū.
Apie princesę Idliną girdėjau visko, kas bloga, Kad ji užsispyrusi ožka, nepakenčiamo charakterio ir ko tik dar negirdėjau... O man ši veikėja labai patiko. Ir patiko viskuo. Bet jei jau sakyti vieną, tai jos užsispyrimas. #komandaIdlina. Idlina privalės vadovauti šaliai, tačiau joje nebėra kastų, atrodo, kad gyvenimas lengvas ir gražus. Cha. Tik šiaip, žmonės jos nekenčia. Galbūt per sūriai čia, bet nemėgsta dauguma tai tikrai. Kad nuraminti žmones, mūsų (daugumos) mylimasis/sužadėtinis/future husband/vis dar princas nors šiap tai karalius Maksonas ir Amerika nusprendžia, kad reikėtų dukrelei surengti Atranką. Ou jeez, koks pragaras užverda verčiant knygos puslapius. Gerai net nepažinusi pirmųjų kandidatų, Idlina išsiunčia juos namo. Stengiasi elgtis kaip kadaise jos tėvas, bet žinoma, jai sekasi kur kas prasčiau. Mergina stengiasi netelkti daug dėmesio į daugumą vaikinų, tačiau gaunasi atvirkščiai. Tačiau Idlinos, o kartu ir mano, širdyje vieteles užsitikrinti spėjo keletas vaikinų. Žinoma, į pasimatymus ji buvo nuėjusi vos keletą kartų ir kaip užsispyrusi tikino visus, kad jie jai neįdomūs, kad nė vienas vaikinas jos nežavi. Bet čia tarp kitko, ji tik šiaip vos ne pati vieną ten tokį užsipuola ir bučiuoju, truputuką marškinius nori nuplėšti... Dar nepaminėjau vieno be galo svarbaus dalyko, tai, kad Idlina turi 3 brolius: 7 minutėmis jaunesnį dvynį Aureną ir du jaunėlius, Keideną ir Osteną. Aurenui pasisekė kiek labiau, jis turi mylimąją Kamilę, kuria vėliau veda. Tėvai vos tik sužino, kad jų sūnus Aurenas vedė Kamilę, o ji, tarp kitko, Prancūzijos būsimoji karalienė, baisiausiai sutrinka. Ir tada... Amerika gauna širdies smūgį. Verkiau, ir verkiau pasikūkčiodama. Nesitikėjau, kad taip gali rūpėti veikėjas ar mintis apie jo mirtį. Taip pat pabaigoje, kai vaikinai sužinojo, kad karalienė ligoninės sparne, atėjo visi ir tiesiog buvo šalia, meldėsi, kad jai pagerėtų. O DIEVE, KAIP TAI GRAŽU. Verkiau ir dėl jų poelgio ir dėl Amerikos (čia dviprasmybė: viena bus už veikėja, kita už tikrąją Amerika, nes šie kandidatai į prezidentus (ypač Donald Trump ir Hillary Clinton) atrodo tokie, po kurių Amerikos neliks, pasaulio, beje, irgi...). Dabar labai tikiuosi kuo greičiau sulaukti ketvirtosios knygos vertimo į lietuvių kalbą „The Crown“. O jei jau kalbėti apie tolimesnę mano nuomonę... Idlina man pasirodė tikrai įspūdinga mergina, pasiryžusi valdyti viena. Iš vaikinų įspūdį labiausiai paliko Erikas (Eiko), nors jis ir nedalyvauja šiame, hmm, žaidime. Nors jis tik vertėjas, tačiau norėtųsi, kad ir jis būtų Atrankos kandidatas, manau ir pati Idlina to norėtų. Nežinau kaip ji, bet aš renkuosi jį.
Manau ties čia ir derėtų baigti. Tikiuosi greitai išvysti ir penktąją dalį, kuri, beje, yra paskutinioji šios knygų serijos dalis.

Komentarai

  1. Niekas dar manęs nėra sudominęs šia knygų serija kaip TU! Nepasakoji kažkaip sausai, o sakai savo nuomonę ir Tau tikrai sekasi. Spaudžiu visas reakcijas! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, pritariu. Emiliją jau seniai pastebėjau, kada ji rašė savo pilkame kamputyje, perskaičiau ir iš karto pasakiausau "kokia talentinga mergaitė" :)

      Panaikinti
    2. Dovile, ačiū Tau labai labai! <33

      Panaikinti
  2. Tau labai puikiai sekasi pateikti savo nuomonę kitiems. Įrašas labai patiko bei sudomino. Jau anksčiau svarsčiau skaityti šią knygą ar ne, bet dabar būtinai perskaitysiu! Ačiū♥

    AtsakytiPanaikinti
  3. Esu skaičiusi šitą knygą, ji tikrai tobula !!! Perskaičiau per dieną :D Ir beje tobulai rašai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Girdėjau aš puikius atsiliepimus apie šiąs knygas tai norėjau pirkti vasą knygų rinkinį, bet ranka sudrebėjo už tokią kainą. Bet dabar butinai ieškosiu bibliotekoje, man tiesiog būtina perskaityti tai! :D O šiaip rašai kaip visad be priekaištų, taip nuoširdžiai atiduodama visą savę. Taip ir toliau! :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai labai puikiai rašai, sudominai. Kažkada norėjau bandyti skaityti šią seriją knygų, bet vis atstumdavau šią knygą, nežinau kodėl. Bet dabar mėginsiu skaityti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai pamėgink, ypač vasara ji turėtų greitai skaitytis.

      Panaikinti
  6. Jau seniai noriu šią seriją įveikt. Vėėėėl knisiuos bibliotekoje :-D ačiū tau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kniskis, kniskis :D Aš laukiu paskutiniosios dalies dabar :3

      Panaikinti

Rašyti komentarą