13, PENKTADIENIS

13. Ir kodėl visi dabar bijo šito niekuo nekalto skaičiuko? Arba 666? Arba bet kurio kito? Dauguma šias skaičių kombinacijas priskiria ne kam kitam, o pačiam velniui. Prieš pradedant, iš karto sakau, kad aš tikiu visais antgamtiškais, mistiniais reiškiniais ir padarais. Tikiu viskuo, net tuo, ko mano akis negali pamatyti. Juk vien todėl, kad nematau, tai dar nereiškia, kad nėra. Juk aš nematau Šiaurės Ašigalio, tačiau visi sako, kad jis yra. Panašiai ir su mistika. Nematome, bet tikime.
Šią dieną, jei tik turite galimybę, visi jums rekomenduos likti namuose, tarp „saugių“ keturių sienų. O ar žinojote, kad dauguma nelaimių, dėl kurių dažniausiai smarkiai nukenčia žmogaus sveikata, kaip tik ir atsitinka namie? Ne? O gaila. Dauguma nebijome 12 skaičiuko, nes juk daug ko yra po 12: 12 mėnesių, zodiako ženklų, Olimpo dievų, žvaigždynų ir t.t. Tačiau šnekant apie zodiakus ir žvaigždynus. Šiaip tai jų 13. Tačiau prie zodiakų nėra priskiriamas būtent tryliktasis, gyvatnešis. Šio zodiako laikotarpis yra nuo lapkričio 30 d., iki gruodžio 17 d. Bet šį kart ne apie jį. Apie penktadienį, tryliktąją yra sukurta net filmų. Ar dar atsimenate Fredį Kriugerį ir jo filmą „tryliktoji, penktadienis“? Apie visas tas žudynes? O dabar šiek tiek realybės. Sakoma, kad jei tavo vardas ir pavardė turi 13 raidžių, tu esi prakeiktasis. Realu yra šie kraupūs žmonės su savo 13 raidžių:
1. Čarlzas Mansonas, šis žmogus yra atsakingas už daugybę holivudinių žmogžudysčių. Tačiau, kad ir kaip ten būtų, jis pats nė vienos jos neįvykdė.
2. Džefris Dameris. O jis tai nužudė net 17 berniukų ir vyrų. Štai šis vyrukas man patiko su savo „visas kūno dalis laikau šaldytuve“ teorija. Ir šiaip jo gyvenama aplinka patinka. „... aplink mėtėsi kaulai, kaukolės, keletas skeletų...“. Man tai visai nieko tokios dekoracijos, manau mano namams tiktų.
3. Teodoras Bunkis. Šis žmogelis nužudė ir išžagino virš 30 moterų. Ačiū Dievui, jis ir kiti jau seniausiai mirė. Kitaip dabar pati bijočiau išeiti iš namų. Nu nes jeez, vienas žmogelis 30... Tas pats su viršutiniu, vienas, o 17...
4. Albertas Fišas. 1934 m., pasodintas į kalėjimą už vienuolikmetės nužudymą, po kurio ją supjaustė ir dalį suvalgė. Kažkaip iš to suvalgė prisiminiau AHS. Beje, jis taip pat išniekino virš 100 vaikų. Bet šiaip dar teigė, kad virš 400. Tiksliai nežinoma.
Gal jau gana apie tuos žudikus, nemalonu kažkaip.
Dar vieni tiki, kad štai penktadienį, o ypač tryliktąja, raganos kviesdavo velnią. Jų susirinkdavo po 12, o štai 13 nariu buvo laikomas jo prakilnybė velnias. Beveik visose šalyse 13 diena yra nelaimių diena, tik ten jau skirtingai, pas vienus tai trečiadienis, pas kitus pirmadienis ir taip visos dienos.
Daug kas man sakė, kad ši diena yra puiki diena norint „pažaisti“ su tuo, ko nematome. Mane traukia ši idėja. Gal būt ir jūs ką nors girdėjote, ar net išgyvenote, per būtent 13 dieną? O gal dar ir penktadienis buvo?
O dabar prie keleto dalykų apie tai.
1. Nevaikščioti po kopėčiomis. Pagal mitų, tai atneš jums nesėkmę/nelaimę. Ankščiau kopėčios simbolizavo kartuves, taigi tikima, kad jei praeisite po kopėčių apačia, tai ir jūs mirsit kybodami.
2. Nesudaužyk jokių veidrodžių. Čia jau keletas variantų. Pirmasis, kuriuo tiki mano tėvai, tai kad veidrodžio sudaužymas atneš 7 metus nelaimių. O štai kitas sako, kad veidrodžio galia pasigvelbia dalį šeimininko sielos, o jam mirus šioji būna įkalinta veidrodyje.
3. Neišpilk druskos. Druskos išpylimas reikštų į ateities išpylimą. O ką druska ir gyvenimas, o ypač ateitis, turi bendro, aš neįsivaizduoju.
4. Neišskleisk skėčio viduje. Pagal senovės Egiptą, tai reikštų Saulės Dievo nemalonę. Tačiau dabar tai paaiškinama ne kaip kitaip, o tik nelaimės prišaukėju.
5. Nepaimk monetos, kuri būtų nukritusi viršum į apačia. Vėl, tai prišaukia nelaimę. Kaip sakoma, jei jau moneta guli viršum į apačia, tai apeik ją kuo didesniu ratu. Va taip man paaiškino močiutė.
6. Nesek paskui juodą katę/ neik pro ten kur prabėgo juoda katė. Juoda katė yra raganų simbolis. Ir jei ji jums perbėgs kelia, tai yra galimybė, kad jūs būsite partrenkti arba tiesiog ji atims iš jūsų laimę. Žinokit, manau, kad čia tas pats su brunetėm. Jo, saugokitės ir brunečių. Nevaikščiokit mano keliais.
Tai užbaigdama, tiesiog palinkėsiu saugios tos 13 dienos! Atsiminkit, jei jau žaisit su kokiomis nors neaiškiomis būtybėmis, tai parašykit man. O šiaip tai atsargiai. Ir nekreipkit per daug dėmesio į prietarus. Mano močiutė išsigando, kad gali sudaužyti veidrodį ir iš tos baimės jį sudaužė. Taigi, čia manau ne 13 ir ne penktadienis, o baimė visus taip veikia.

Komentarai

  1. labai įdomu skaityt buvo!! tau taip pat saugios 13 dienos.. ;>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip fainai, kad ir Tu domiesi ir tiki anomalija! ^_^

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man patinka skaityti tokius dalykėlius. Ypač kai tai įdomiai pateikta. Spaudžiu dešinę, puikiai!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Netikėti kai kuriais dalykais yra neįmanoma. Tačiau pasinerti į juos man kiek per šiurpu. Jau vien kiek esu girdėjusi istorijų, kaip paaugliai prisižaidžia kviesdami dvases. Tad tai mane atgraso nuo beprotiško domėjimusi tuo. Aš kai smalsi, prisiskaičiusi dar sugalvosiu išbandyti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek bandžiau, dar neprisižaidžiau :D *Emilijos logika: žaisti iki tolo kol būna per vėlu*

      Panaikinti
  5. Dieve anksčiau katei perbėgus kelią spjaudydavau per petį, žegnodavausi ir medį trankydavau. O dabar pritūpiu ir sakau "kic kic kic, ateik mėsytės" :-D tikra kačių mergaitė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ai aš tai visus šunis pasiimu sau ant kelių. Net sakė, kad su manim daugiau neapsikabins pasisveikindami kai kurie žmonės, nes neaišku kiek šunų tą dieną jau apkabinau. Tai jo. Totali šunų vergė :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą