TRICIA RAYBURN „SIRENA“

Pradėsiu nuo to, kuo skiriasi sirena ir undinė. Nesiskiria. Tai moterys pusiau žuvys. Kas kaip netingi, tas taip vadina.
Pagrindinė istorijos veikėja vardu Vanesa Sends. Ji turi seserį. Turėjo seserį. Kiekvieną vasarą ji ir jos šeima praleidžia Vinter Harbore, kartu su Karmaiklasonų berniukais. Vanesa ir jos sesuo Džastina, Saimonas ir jo brolis Kalebas. Džastina ir Kalebas kiekvieną vasarą būna kartu, žodžiu, vasaros romanai for ever. Vanesa be galo daug ko bijo: nušokti nuo uolos į vandenį (šitą reikia įrašyti į savo to do list ir susirasti uolą ar kažką panašaus), tamsos ir dar begalybės dalykų. Vieną vakarą Džastina susipyksta su tėvais ir seserimi ir išeina. Ryte jos kūnas randamas pakrantėje, išmestas bangų. Vanesa kartu su tėvais grįžta namo į Bostoną ir stengiasi gyventi toliau. Tačiau supranta, kad taip negalima ir pasiryžta išsiaiškinti kas vis dėl to nutiko jos seseriai. Ji girdi jos balsą, užuodžia jūros kvapą. Per visą šį nuotykį Vanesa sužino tiek daug apie savo seserį, kad pati niekaip negali tuo patikėti. Grįžusi atgal į Vinter Harborą ji sužino, kad Kalebas pabėgo. Ji ir Saimonas pradeda viską aiškintis, kas kaip ir kodėl. Kodėl iš niekur nieko atsiranda ir staiga dingsta audros, į krantą išmetama vis daugiau negyvų vyrų kūnų su plačiomis šypsenomis ir atmerktomis akimis ar dėl kokių priežasčių pabėga Kalebas. Atsimenat, kai savo TBR sakiau, kad Saimono ir Vanesos satntykiai yra grynų gryniausias friend zone? Klydau. Nestipriai, bet stipriai. Aš net nežinau kaip tiksliai ir nuosekliai reikėtų pasakoti šią knygą. Tai tikriausia neįmanoma. Vienoje vietoje drebėjau, siūbavau, lingavau, akimis kaip kokia besotė rijau, ir ko tik nedariau kai skaičiau šią knygą. Žinoma, visas įdomumas buvo Kalebo paieškos ir Džastinos šnibždėjimas seseriai į ausį. Knygoje patys mylimiausi mano veikėjai buvo Kalebas, žinoma dėl to, kaip stipriai jis mylėjo Džastiną ir dėl visko ką patyrė, Betė, Vanesos draugės senelė kuri be galo padėjo ir Oliveris, senstelėjęs vyrukas kuris vis dar myli Betę ir taip pat jiems padėjo.
 Seriously, eikit paskaityt. Tada grįžkit ir galėsim padiskutuoti.
O dabar man teks atsisveikinti. *aš rimtai šiandien kažkokia per daug dramatiška*

Komentarai

  1. vietoj "Kalebas" perskaičiau kebabas :DDDDDDD nu jo, eisiu pavalgyt.
    o pati knyga atrodo tikrai įdomi, užsirašiau į savo must read sąrašą, ačiūūū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tai jį taip draugiškai kaip kebabą įsivaizduoju. Šiaip smagu veikėjus ir žmones maistu mintyse paversti :D

      Panaikinti
  2. Ir dar viena knyga mano "privalau perskaityti" sąraše. Skaitysiu, uoj skaitysiu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nežinau, kodėl tik dabar pamačiau šitą knygos aprašymą. :D Ir kodėl jie visi tokie geri. God. Stovi pas mane +10 knygų ant stalo, o sąrašas dar vis ilgėja, apsilankius Tavo bloguose. :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą