PAVASARIO TBR

Anksčiau buvau parašiusi vieno mėnesio TBR, bet... Man nepavyko jo įgyvendinti. Tad pagalvojus nusprendžiau, kad jau geriau daryti sezoninius ar, kitaip tariant, metų ketvirčio TBR. Taigi, supažindinu su tuo, ką žadu perskaityti per šį pavasarį.
1. Fred Vargas „Mėlynų skritulių žmogus“. Šios knygos žanras - detektyvas. Istorija pasakoja apie Paryžių, ir jame siautėjantį žmogų, kuris kiekvieną naktį nupiešia apskritimus mėlyna kreida ir palieka juose kokį nors daiktą. Ir vieną rytą, mėlyna kreida nupieštame apskritime, randamas žiauriai nužudytos moters kūnas. Kadangi mėgstu detektyvus, ir visai neseniai pradėjau juos skaityti, manau knyga man patiks. (231 psl.)
2. Tricia Rayburn „Sirena“. Jau minėjau, kad mane draugiškai vadina undine, tiesa? Taigi. Pamačiusi šią knygą nusprendžiau, kad man reikia ją perskaityti. Šioji knyga pasakoja apie merginą, vardu Vanesa, kurios sesuo išeina paplaukioti ir nebegrįžta. Tuomet jos kūnas randamas pakrantėje su sustingusia šypsena. Po kurio laiko su lygiai tokia pat šypsena randamas ir į krantą išplauto vyro kūnas. Tuomet Vanesa ir jos draugas (friend zone, žmonės, friend zone) Saimonas pradeda aiškintis, kodėl taip yra. Žodžiu, šiaip tikiuosi, kad jie ras slaptą undinių pasaulį. Labai tikiuosi. Nors ir fantastika, tačiau jei jau apie undines, tai ai, velniai nematė, imu. (426 psl.)
3. Ernst Junger „Afrikietiški žaidimai“. Iš pradžių perskaičiau amerikietiški. Jo. Ši knyga yra autoriaus autobiografinis romanas. Sako, kad tai jaunuolio, ieškančio nuotykių svetur, tapsmo istorija. (179 psl.)
4.Rosie Rushton „aš neskęstu, tik mojuoju“. Gerai, šią knygą man ne tik, kad rekomendavo, bet ir pats pavadinimas pritraukė. Istorijoje pasakojama apie tris jaunuolius - Lailą, Džėjų ir Fijoną - ir juos kankinančia viena problema. Atsimenu, mažytė, buvau pasiėmusi šią knygą, tačiau nieko neprisimenu. (190 psl.)
5.Amy Ewings „Brangakmenis“. O kiek jau prisiklausiau apie šita knyga! Kokia ji nuostabi, užburianti, įtraukianti, įkvepianti... Tad pamačiau ir pasakiau sau: reikia ją perskaityti. Tai dabar skaitysiu. O šiaip pasakojama apie Liūne gimusia ir augusia merginą vardu Violeta. Ji gimusi būti surogate (surogatė tai moteris, kuri išnešioja kito žmogaus vaiką, jei gerai pati suprantu). (339 psl.)
6. Ally Condie „Parinktieji“. Tai- pirmoji trilogijos knyga. Jau pradėjau ją skaityti, ir galiu pasakyti, kad be galo įtraukė. Tai istorija apie ko ne tobulą sistemą, kitaip vadinamą Bendruomenę. Čia jiems parenka Porą, galima sakyti, nurodo kaip gyventi. Kūrinys šiaip jau panašumo turi į tokių kūrinių serijas kaip „Divergentė“ ir „Atranka“. Nesakau, nieko blogo, abi serijos man be galo patiko. (326 psl.)
7. Jurga Baltrukonytė „Visiškai slaptame dienoraštyje atskleistos didžiausios Gagos gyvenimo kiaulystės“. Ši knyga manau bus be galo juokinga, tiesiog trykštanti humoru. O dabar,
pavasarį, tokios knygos susiskaito be galo lengvai. (167 psl.)
Hm, nežinau ką dar čia perskaitysiu, tačiau šias 7 knygas tai labai jau noriu perskaityti. Ne per mėnesį, tačiau per visą pavasarį. Tikiuosi ne man vienai taip būna, kad nenoriu knygos į rankas imti ko ne savaitę, o vėliau ją perskaitau per porą valandų. Freak. I know.

Komentarai

  1. Kiek daug iš Tavo blogo susirinksiu knygų, kurias PRIVALĖSIU perksaityti. Šaunu, kad beveik įgyvendinai savo pavasario TBR. Linkiu sėkmės su vasaros sąrašiuku.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip sekėsi? Tų dviejų neaprašytų neperskaitei ar tiesiog neaprašei?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgos Baltrukonytės „Visiškai slaptame dienoraštyje atskleistos didžiausios Gagos gyvenimo kiaulystės“ knygos nebaigiau, pasiimu ją tik liūdnomis dienomis. O kitų dviejų neįveikiau. Tiesiog perskaičiau po pusę ir pagalvojau, kad viskas, nebešvaistysiu laiko. Taip elgiuosi gan retai, šitose tikrai nebuvo kabliuko man. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą