VASARIO TBR

Pirma, išsiaiškinam ką reiškia tas TBR. TBR yra angliškų žodžių to be read trumpinys, kurie reikštų turi būti perskaityta ar kažkas panašaus, žinau, ko ko, bet jau vertėjos iš manęs nebus. Taigi, žiūrim ką čia šį mėnesį užsibrėžiau perskaityti.
1. Cat Clarke „Pinklėse“. Knyga pasakoja apie septyniolikmete mergina Greise Karlail, gyvenančia tik su motina, kurios beveik nėra namuose. Mergina mėgsta leisti laiką su vaikinais, svaigintis ir slepia šiurpią paslaptį. Gyvenimas Greisei atrodo tuščias, beprasmis ir nieko vertas. Po vieno vakarėlio Greisė pabunda kambaryje, kur ant stalo padėta popieriaus ir rašiklis. Ji nežino, kaip ir kodėl čia atsidūrė. Skamba įdomiai. Man patinka knygos, kuriose pasakojama ne tokia jau reta mūsų šiurpi kasdienybė. (259 psl.)
2. Jodi Picoult „Mano sesers globėjas“. Knygą gavau Kalėdų proga nuo savo geriausios draugės ir vis niekaip nepaimdavau į rankas. Pasakiau sau: gana! Tu dabar pat ją imi ir pradedi skaityti. Kaip tariau taip ir padariau.  Pati knyga pasakoja apie šeimą, blaškomą prieštaringų poreikių, ir visa įveikiančią meilę, triumfuojančia prieš žmogiškąjį silpnumą. Knyga bando atsakyti į klausimas ką reiškia būti gerais tėvais, gera seserimi ar žmogumi? Ar teisinga daryti viską, kad išgelbėtum vaiko gyvybę, nors tai pažeidžia kito žmogaus teises? Atsimenu, kad prieš kokius 3 metus mačiau filmą pagal šią knygą ir jis mane pravirkdė. Tad knygai teikiu itin dideles viltis ir užkeliu kartelę iki maksimumo. (427 psl.)
3. J. K. Rowling „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“. Tai trečioji serijos knyga, kurioje pasakojama apie trečiuosius metus Hogvartse, burtų ir kerėjimo moykloje. Šioje knygoje iš Azkabano pabėga baisus nusikaltėlis, o mokykla nuo jo saugo dar baisesni sargai. Nors ir mačiau visus filmus, negaliu susilaikyti neperskaičiusi šių knygų serijos. Be galo laukiu kuomet akys pasiners į magiškus žodžius ir nuneš mane iš paprastos mokyklos į pilną stebuklų ir nuotykių!! Kadangi dvi pirmosios dalys patiko be galo ir kaip pamišusi suvalgiau jas vos per vieną naktį, slaptai tikiuosi, kad šioje įdomybių taip pat netruks. Žodžiu, dar viena knyga su labai aukšta kartėle. (435 psl.)
4. Kalis „Cikados“. Romanas pasakoja apie vagių ir banditų gyvenimą. Jis iš labai arti, tarsi pro mikroskopą vaizduoja tų žmonių subtilias gyvenimo kasdienybes ir leidžia pajausti jo specifinį skonį. (159 psl.)
5. Johanna Trydell „Žvaigždėtos lubos“. Pasakojimas apie trylikametę Jeną. Atrodo, Jenos rūpesčiai turėtų būti nedideli: simpatijos, neapykantos, kūno apvalumai... Tačiau jos namuose yra vaikštynė, perukai ir ligoniui pritaikyti baldai. Ten gyvena vėžiu serganti Jenos mama. Jenos kambario lubose naktį suspindi žvaigždės. Po viena iš jų ji paslėpė eilėraštį: Jei tu numirsi, mama, aš atimsiu sau gyvybę. Vien tik dalykas, kad trylikametė mergina stengiasi ne tik išspręsti savo dar mažas problemas, ji be galo myli vėžiu sergančia mamą, privertė pasiimti knyga kartu su savimi. (188 psl.)
6. Vydas Astas „Tik Svajotojai“. Knygą sudaro keturios apysakos. Visas jas vienija idealo ir svajonės susidūrimas su rūsčia realybe. Veikėjai - neprisitaikiusieji ir nesitaikstantys, kankinantys kitus ir besikankinantys patys.Jų likimai tragiški - tokiems sunku ar visai neįmanoma gyventi, tačiau jų žūtis sukrečia kitus, o tai galbūt ir yra jų gyvenimo prasmė. (252 psl.)

Komentarai

Rašyti komentarą