KNYGŲ MUGĖ 2016: ĮSPŪDŽIAI.

Sveikinuosi su jumis jau iš savo jaukių, vėl naujų knygų pilnų namų. Dar tiksliau, stalo.Šį savaitgalį (02-27) buvau išvykusi į Vilnių ir jau antrus metus iš eilės su didžiausiu nekantrumu ten apsilankiau. Tai tikrai vienas tų labai retų renginių, kurių laukiu visus metus, skaičiuoju mėnesius, dienas, valandas, minutes iki tos akimirkos kai įeisiu pro vartus ir atsidursiu savo vienos dienos svajonėje. Bet prieš pradėdama noriu pasigirti. Vasario 26d., mūsų mokykloje vyko Lietuvių k., viešasis kalbėjimas. Likus dar kelioms savaitėms kalbėjimo visiškai nebijojau, žinojau, kad pasirodysiu taip kaip reikia. Ir ta diena atėjo. Vos tik žmogutis sakantis kalbą prieš mane jau įpusėjo pradėjau bijoti. Tuomet mintyse garsiai save subariau: po velnių, Emilija, jei jau nori būti aktorė tai pasirodyti prieš viso labo mažiau nei 20 žmonių tau turi būti juokų darbas. Su šia mintimi atsistojau ant scenos. Jau įžangoje sugebėjau susivelti, pradėti visiškai ne nuo ten kur man derėjo, vėliau viskas vyko gerai. Tiesa, plano į sceną nesinešiau mat jis būtų gavęs daugiau dėmesio nei dera. Ilga istorija trumpai, gavau visus 18 taškų! Iš pradžių niekaip tuo negalėjau patikėti, veide iš karto nusipiešė tikra, nesuvaidinta šypsena. Su ta gera nuotaika išlėkiau į Vilnių.
Knygų mugėje šiais metais atvykau apie 11 valandą. Nieko nelaukdama pasiėmiau visų salių programas ir pasidėjusi striukę išsiruošiau į savo žygį. Vienintelis man nepatinkantis dalykas būtų žmonių minia. Šeštadienį ji buvo begalinė. Laukti kol prieisi prie vieno ar kito stendo reikėjo keletą minučių. Bet aš nesiskundžiu. Tiesiog tokios milžiniškos minios šiek tiek vargina, o ypač tada kai tau yra klaustrofobija ir tu ne visuomet mėgsti didelio susigrūdimo į vieną vietą. Šių metų mugėje apsilankiau vos dviejų knygų pristatymuose. 1. 15:00 rašytojų kampe vyko Salomėjos Nėries knygos „Tolimas sapnas“ pristatymas. Keletą eilėraščių perskaitę Jūratė Vilūnaitė. Tiesa, iki pat pabaigos neužsibuvau, tačiau tam yra priežastis. 2. 16:00 5.1 konferencijų salėje vyko Nijolės Narmontaitės knygos „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai.“ pristatymas. Tai tikrai vienas labiausiai įsiminusių susitikimų su autoriais. Autorė buvo be galo linksma, knygos pristatyme taip pat dalyvavo keli svečiai kurie privertė veide nusipiešta viena nuoširdžiausių šypsenų ir juoktis ne tuo paprastu balsu, o tuo, kuris susijungia su širdimi ir siela. Vėliau, jau 19:00 apsilankiau Muzikos salėje. Sudalyvavau Ievos Narkutės albumo „Ieva Narkutė sutinka Lietuvos valstybinį simfoninį orkestrą“ premjeroje. Nors kelis kartus ir buvo kilusios mintys jau važiuoti namo, nes be protiškai paskaudo kojas ir suvalgiau kažką, pati gerai nesuprantu ką, ir man pasidarė truputėlį blogą, vis vien sulaukiau. Tiesa, labai norėjau sulaukti ir Andriaus Mamontovo pasirodymo tačiau pavargusios kojos, daiktų sutalpinimas, nuovargis, mažutis pykinimas ir dar mažesnis galvos skausmas paėmė viršų ir nusprendžiau palikti šią nuostabia vietelę iki kitų metų.
Ilga istorija trumpai, viskas labai patiko ir noriu dar ir dar, ir dar, ir dar... Tikiuosi kitais metais viskas vėl pasisuks gerąją linkme ir man pavyks ištrūkti į šį nuostabų renginį!. Dalinuosi keliomis nuotraukomis, ir kviečiu pasidalinti savo įspūdžiais ir reginiais šių metų knygų mugėje! O jei joje nebuvote, ką norėtumėte išvysti kitais metais?
P. S. Taip pat, galbūt net šią naktį, laukite kito įrašo: knygų mugės pirkiniai!

Komentarai

  1. Pati buvau knygų mugėje (šiandien), nors 100% buvau įsitikinus, kad nebūsiu. Tačiau keliai atvedė čia, nes dėdė knygą vėl pristatė. Iš tikrųjų, nieko nenusipirkau, nors galimybė yra pirkti kiek noriu tų knygų, bet susisuka galva ir teks pirkti iš interneto :D
    Žodžiu, knygų mugė tikrai kūl!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi Tavo pirkiniais ir galiu patikinti, kad pirmos 3 įsigytos knygos Tavo sąraśę yra lobis. Jei dar neskaitei "Niekada nesuklupk", skaitydama verksi ir gali iś anksto pasiruośti krūvą popierinių servetėlių.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano bibliotekoje jos nėra. Eurų gaila. Ką daryyyyt

      Panaikinti
    2. Dalį 'ką daryyyyt' mintyse sudainavau kaip Radžis. O šiaip, linkiu taupyti arba ieškoti draugų, kas ją turėtų :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą