PHILIPPE LABRO „MANUELA“

„Kuo labiau visuomenė subanalino meilę, tuo daugiau aš iš jos tikiuosi - tik ne banalybės.“
Knygų „beveik suaugę“ seriją būdama paaugle itin mylėjau ir kone viską iš jos skaičiau. „Manuela“ į mano namus atkeliavo prieš 2-3 metus, po knygų mugės, o į rankas paėmiau tik dabar. Na, bet kam gi nebūna.
Manuela - septyniolikos metų mergina, kuri su baime laukia pasirodančių egzaminų rezultatų. Ji, priešingai nei draugės, vis dar yra nekalta. Dėl to ji jaučiasi kiek kitokia ir, menkiausiai progai atsiradus, skaitytojui tai vis pakartoja. Daugeliu atvejų merginos įžvalgos, poelgiai, netgi mąstymo būdas man pasirodė kiek vaikiškas. Žinoma, to ir buvo galima tikėtis. Visgi, jos pasirinkimai, kad ir kokie vaikiški, atrodė gan įdomūs, tokie, kuriuos pasirinktų nedaugelis. Vienas dalykas, kas man nuoširdžiai nepatiko buvo tas, kad ganėtinai pabrėžiama, kad vos praradusi nekaltybę Manuela tampa kone suaugusia, protinga moterimi. Tai čia toks nu nerealus perėjimas.
Kūrinys, aplamai kalbant, lengvai nuspėjamas, orientuotas į jaunesnę - 14-16 metų - auditoriją. Dabar taip pat buvo įdomu, tačiau tikrai kur kas labiau jautėsi tas banalumas.
3/5♥

Komentarai

  1. ačiū už apžvalgą! aš visai neseniai skaičiau Anos Frank dienoraštį, tai panašiai jaučiausi - kadangi knyga skirta truputį jaunesnei publikai, daugelyje vietų nesutikdavau su autore, kai kurie sprendimai atrodydavo vaikiški. visgi, įdomu kaip būčiau skaičiusi tą knygą būdama 15-os. kartais paties skaitytojo amžius turi įtakos suvokimui apie kūrinį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anos Frank dienoraštį skaičiau kai man buvo 14, tada laabai patiko. Iš ties, daug ką lemia amžius, nors vieniem gali būt jau būnant 14 per „silpna“ knyga, kitiems gal net per stipri.

      Panaikinti
  2. Susidarė įspūdis, kad viršelis geresnis už turinį🙈

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitant vėliau nei kokių 15 metų tai taip, gali būti toks vaizdas :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą