KNYGA VS FILMAS: YPATINGŲ VAIKŲ NAMAI

Žinau. Žinau. Daug kam patiko tiek knyga, tiek filmas. Tačiau tiesa ta, kad , aš tikiu, tie, kuriems filmas buvo nuostabus, nė velnio neskaitė knygos.
Visų pirma, geriausi ir labiausiai patikę dalykai ir filmo vietos:
Dekoracijos ir veikėjų aprangos. Iš ties, man tai labai labai patiko, visą filmą gėrėjausi jomis ir akių atplėšt negalėjau. Tuomet, keletas aktorių. Manau, kad Panelės Almos Peregrinės vaidmenį atlikusi Eva Green buvo iš ties puiki. Taip pat labai patiko Enoko vaidmenį atlikęs Finlay MacMillan ir Klarės vaidmenį atlikusi Raffiella Chapman. Kas jau žiūrėjote filmą ar skaitėte knygą puikiai suprasite apie ką toliau kalbėsiu visame įraše. Vienintelė scena kuri nuoširdžiai patiko ir sukaustė žvilgsnį buvo Enoko lėlių kautynės.
O dabar apie visą kitą. Maždaug idiotės žvilgsniu pradėjau žiūrėt tuomet, kai pasakė, kad Ema moka skraidyt. Gerai. Dabar yra visai ne taip. Skraidyt moka Olivija. O Ema štai gali įžiebti ugnį rankose. Šios dvi veikėjos buvo sumaišytos. Beje, Olivija turėtų būti pasirinkta 10-12 metų mergaitė. Bet jo, vieta apie Ema viską sugadino. Dar, labai trūko to, kad Džeikobo psichologas buvo vyras, o ne moteris. O ir pati pabaiga... Gerokai suerzino. Nors, ačiū vienam bookstagrameriui (@knygos_books), kuris iš kart pasakė, kad nesitikėčiau pabaigos tokios kaip knygoje. Tad tas nuvylimas buvo šiek tiek mažesnis. Tačiau vis tiek. Daug scenų pakeista ir man tai labai nepatiko, nes, mano nuomone, išimta buvo pati nuostabiausia ir daugiausia jaudulio variusi.
Bet, neatsižvelgiant į tai, kad filmas pagal knygą, jis iš ties geras. Tad, jei neskaitei, rekomenduoju! ♥

Komentarai