KOVO WRAP UP | 2018

Ojetau... Kaip greitai prabėgo kovas, tai ne tas žodis. Labai daug pasikeitimų mano pačios gyvenime įvyko per šį mėnesį, todėl tinklaraštis buvo apleistas daugiau, nei pati to norėčiau. Į asmeniškumus kaip, kas ir kodėl nutiko tikrai nežadu leistis, tad verčiau leidžiamės į skaitymus apie tai, ką visgi perskaičiau per pirmąjį pavasario mėnesį?
1. Natalie Babbit „Amžinieji Takiai“. 5/5♥. Kas seka Knygų Mergaitės instagram paskyrą jau žino, kad šią knygą skaičiau prieš, bene, 10 metų. Tuomet knyga man labai patiko. Aišku, lygiai taip pat patiko ir dabar. Kūrinys privertė kiek kitaip pažvelgti į amžinybę, duoda visiškai kitokį gyvenimo supratimą, nei daugelio mėgstami pasakojimai apie įvairius vampyrus ir kitus amžinai begyvenančius padarus. Rekomenduoju.
2-4. Richard A. Kanaak „Warcraft. Drakono medžioklė; Ledo šešėliai; Vaiduoklių dykros“. 3/5♥. Komiksai/grafinės novelės tikrai nėra mano sritis. Jos manęs nežavi, dažnai nesugebu įsijausti į siužetą. Šiose knygutėse, ypač antrojoje, pavyko kažkiek įsitraukti ir kirbėjo mintis pala, o kas toliau? Tačiau trečiosios knygos pabaiga paliko daugybę klaustukų, atrodė tiesiog neišbaigta. Galbūt kažkam ir patinka tokie kūrinių užbaigimai, tačiau aš nesu tokių dalykų gerbėja.
5. Aušra Kaziliūnaitė „20% koncentracijos stovykla“. 2/5♥. Ajajaj. Kiek daug gerų dalykų girdėjau apie šią autorę ir kaip spurdėjo mano širdutė išvydus jos knygą savo miestelio bibliotekoje. Visgi, skaitant beveik niekas neliko galvoje, dažnai teko ilgai galvoti ir visaip vartyti savo smegenis tikintis, kad kažkuri smegenų sritis supras kas norima pasakyti. Buvo bene vienas ar du, kurie man patiko, bent kažkiek išliko atmintyje ir, atrodo, jų prasmę mano smegenų tam tikros sritys sugebėjo pagauti. Visgi, kad susidaryčiau nuomonę apie rašytoją privalėsiu pasiimti daugiau jos kūrinių ir tik tuomet spręsti patinka ji man ar ne. Visgi šis man nepasirodė kažkas tokio nuostabaus, kaip girdėjau šnekant.
6. Marius Ivaškevičius „Madagaskaras“. 2/5♥. Privalomajai literatūrai, ypač kai ji man nepatinka, mėgstu ieškoti pasiteisinimų: nepatiko, nes skaičiau klasėje; nepatiko, nes skaičiau turbūt ne to amžiaus ir taip toliau. Nesakau, kad „Madagaskaras“ buvo blogas kūrinys. Jis savotiškas, ir savotiškai patiko. Visgi, kaip vertinant privalomąja literatūra ir aplamai kūrinį perleidžiant per save jame aš sau neradau kažko tokio, kas itin patiktų, užkabintų. Iš pradžių žavėjo mintis, kad Ivaškevičius savo veikėjus sukūrė pagal tokius žmones, kaip Salomėja Nėris, Vincas Mykolaitis - Putinas ir kiti. Visgi. Ne itin lipo jis man.

Štai ir viskas, ką teko perskaityti kovo mėnesį. O ką perskaitei Tu? :))

Komentarai

  1. Paskaityk Ivaškevičiaus Išvarymą. Arba dar geriau - pamatyk spektaklį. Nu super tiesiog!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Eisiu paieškot, jei rasiu - būtinai paskaitysiu! Į spektaklį tai tikrai sakiau Ivaškevičiaus reiks kokį nueit, kai tik bus proga :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą