TOP10: KNYGŲ, KURIAS PERSKAIČIAU PER VASARĄ

Iiiir, visai nepastebimai ruduo ir vėl pasibeldė ir tas vaikiškas vasaros dienas tenka palikti ten kažkur toli. Žinau, nuskambėjo taip, lyg ilgėčiausi ir aplamai lyg patiktų man ta vasara. Aišku,šiltasis sezonas buvo įdomus ir gan nenuspėjamas. Na, bent jau man. Bet visgi. Myliu rudenį ir tiesiog skaičiavau dienas iki jo pradžios. Šiandien įraše - apie 10 knygų, kurios labiausiai patiko šią vasarą.
1. Adi Alsaid „Pasiklyskime“. Aš taip ilgai delsiau, kol pradėjau ją skaityti... Tačiau vos prisėdus knyga tiesiog nebepaleido. Aišku, galbūt dar pastūmėjo ir tai, kad ją skaičiau būtent vasara, kuomet širdutė trokšta kuo daugiau ištrūkti iš namų.
2. Jasmine Warga „Mano širdis ir kitos juodosios skylės“. Platesnė apžvalga čia. O tu viešpatėliau... Galiu pasakyti tik vieną: nežinau, labiau verkiau iš džiaugsmo ar beprotiško artumo pačiai istorijai. Žodžiu. Jei neskaitėt - labai rekomenduoju.
3. David Levithan „Įsimylėjėlių žodynas“. Ši knyga iš ties labai lengvas skaitinys. Kiekvienam žodžiui sukuriama istorija, o iš tų mažų istorijų susikuria pasakojimas apie du įsimylėjėlius. Patiko!
4. Jo Nesbo „Kraujas ant sniego“. Šioji knyga buvo man pati pirmoji iš visų Nesbo darbų. Ir išties patiko! Tikrai buvo įdomu kaip įvykiai klostysis toliau. O pabaiga... tikrų tikriausiai tokios nesitikėjau.
5. Justinas Marcinkevičius „Mažvydas“. Kas jau lankosi ne pirmą kartą, manau, kad žino, jog aš esu poezijos mėgėja. Tikrai nežinau visų eilėraščių, o kai kurie autoriai vis dar nežinomi. Tačiau kartas nuo karto vis pasiimu ir skaitau poeziją. „Mažvydas“ man iš tiesų patiko net labiau, nei tikėjausi. Ir turbūt vien iš šio kūrinio išmokau daugiau nei per istorijos pamokas...
6. E. M. Remarkas „Vakarų fronte nieko naujo“. ČIA YRA GERIAUSIA KNYGA KURIĄ PERSKAIČIAU PER VISĄ 2017 METŲ VASARA. Kas jau skaitė Rugpjūčio Wrap Up įrašą, žino, mano nuomonę apie šį nuostabų kūrinį. Na, neveltui juk Remarkas yra vadinamas klasiku, tiesa?
7. William Peter Blatty „Egzorcistas“. Šios knygos žanrą būtų galima priskirti net truputį siaubo knygoms. Ir, vėlgi, nelabai ką esu siaubo skaičiusi. Tačiau kaip patiko! Šakės. Rekomenduoju visiems, kam patinka reikalai susije su dvasiomis ir kitomis kito pasaulio dalimis.
8. Gayle Forman „Jei pasilikčiau“. Jei manęs paklaustų, kokia buvo knyga kur nuoširdžiai verkiai nuo pat pirmo iki paskutinio puslapio, neatsitraukdama, 5 valandas? Atsakymas būtų vienas: „Jei pasilikčiau“. Neturiu aiškios priežasties kodėl ji mane taip sugraudino ir paveikė, bet paveikė smarkiai.
9. Leigh Bardugo „Šešėlis ir kaulas“. Pirmoji Grišų trilogijos dalis. O mano Rugsėjo TBR nusimato ir antrosios skaitymas. Negaliu pasakyti, kad ji yra iš siaubo fantastikos, kaip kad dauguma ją priskiria, bet labiau įtraukiančios ir nepaleidžiančios fantastikos. Rekomenduoju.
10. Jason Reynolds „Vaikinas juodu kostiumu“. Platesnė apžvalga čia. Ši knyga mane sužavėjo, na, galbūt kiek mažiau nei kitos, tačiau patiko ir tikrai galiu rekomenduoti. Pirmoji mano skaityta „Paribio istorijos“ knyga manęs visiškai neįtraukė, tad nesigailiu pabandžiusi dar vieną.

Turbūt čia ir visos mano 10 knygų, kurios labiausiai patiko vasara.
Kokia knyga šią vasarą Tau patiko labiausiai? ;)

Komentarai

  1. Pabandyk Hemingvėjaus "Atsisveikinimą su ginklais" - jei patiko Remarkas, turėtų patikti ir ši

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą