DANIELIUS GORIUNOVAS „TINGINIO MANIFESTAS“

„Gyvenimas be tikslų yra laimingas gyvenimas, nes taip savęs nebekalinsi svetimomis svajonėmis.“

Visų pirma, nuoširdus ir didžiulis AČIŪ Danieliui už suteiktą progą perskaityti jo knygą! Danielius yra vienas sėkmingiausių ir populiariausių Lietuvos tinklaraštininkų, Debesylos autorius, manau, kad jo tinklaraštį seka tikrai dauguma žmonių, ar bent nutuokia kas jis ir kuo užsiima. Tiesa, visai neseniai pasirodė ir „Tinginio manifesto“ popierinis variantas, kurį galite įsigyti čia. Rekomenduoju! ♥
Knyga yra apie tinginystės nauda, autorius stengiasi mums visiems priminti, kaip svarbu yra tas būtent sąmojingas tingėjimas. Iš ties, kiek mūsų dažnai bėgame, lipame per save ir sakome, kad negalime tingėti, nes reikia padaryti tą ir aną, o va dar šitą, o kur štai tas... Žodžiu. „Tingino manifestas“ padės puikiai prisiminti kaip produktyviai tingėti (taip, taip, produktyviai tingėti) ir atgauti tas trūkstamas jėgas. Kas man patiko labiausiai, tai kad Danielius kalba apie minimalizmą ir pateikia puikių pavyzdžių. Man, asmeniškai, iš ties patiko knygos idėja - viskas rašoma paprastai, kad skaitytojui nereikėtų galvoti aha, o ką reiškė šis terminas (kaip kad būna daugumoje knygų apie gyvenimą, kaip tapti tuo ar anuo... manau visi supratot mintį). Dar labai patiko knygoje esančios nuorodos, kuriomis pasinaudojus galima dar labiau praplėsti visa tinginystės tema ir gauti dar daugiau papildomos informacijos.
Knygą vertinu 5/5♥. Pirma, vien už tai, kad ši knyga yra lietuvių autoriaus, o šie kiek privengia rašyti tinginystės/minimalizmo temomis. Antra, knyga skaitosi lengvai, informacija nesunku įsiminti. Visiems, kad dar abejoja, drąsiai sakau: perskaitykit, nepasigailėsit.

Komentarai

  1. Seku Danielį jau labai senai ir tikrai tau pritariu. Jo straipsniai padėjo, įkvėpė ir motyvavo. Kaip tik eisiu nusipirkti jo knygą ir iš anksto džiaugiuosi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei patiko jo straipsniai, tai knyga, be abejonės, tikrai patiks! ♥

      Panaikinti

Rašyti komentarą