KAIP UŽBAIGTI SKAITYMO „PERTRAUKĄ“?

Skaitymo pertraukėlės nervina, manyčiau, kiekvieną skaitytoją... Kartais nei iš, nei iš to ima ir užeina tas momentas, kuomet imi ir žiūri į knygą, lyg nori ją skaityt, tačiau atsivertus mintys visur, tik ne veiksme. Taigi šiandien, apie keletą paprastų dalykų, kurie padeda man panaikinti pertraukėles.

1. Žanro pakeitimas. Tai iš ties svarbus dalykas, nes dažnai ar iš eilės skaitant apie tą patį pradeda atsibosti. Pvz., mėgstu pasiimti fantastinę knygą po poros realistinių, nes dar viena kurioje viskas bus gyvenimiška privers vemti. Tad, visada maišau: gyvenimiškos, poezija, fantastika ar bet koks kitas žanras.

2. Mažesnės apimties skaitinys. Kartais tokiais atvejais labai padeda mažos apimties kūriniai, kurie būna suvalgomi per vakarą ar du. Tuomet atsiranda noras skaityti ir kažką ilgesnio.

3. Pradėk skaityti prieš miegą. Kad ir kaip sunku pasiimti knygą, bent 10 minučių prieš miegą paganyk akis tarp tų juodų raidžių.

4. Skaityk rytais. Dar geriau! Kadangi aš pati nemėgstu gerti labai karštų gėrimų, visuomet laukiu kol jie atvės ir vartausi lovoje. Tad labai geras laikas būna ir pasiimti knygą su savimi ir skaityti voliojantis dar šiltoje lovoje.

5. Kalbų pakeitimas. Jei moki gerai, pavyzdžiui, anglų, vokiečių ar rusų kalba, šaunu! Pabandyk nedidelės apimties (o gal ir didelės, kaip nori) knygą ir perskaityk. O jei visuomet skaitai užsienio kalba, išmėgink ką nors paskaityti ir gimtąja.

Šie keli dalykai ir paįvairinimai man dažniausiai padeda atsikratyti skaitymo pertraukėlių.
Galbūt ir tu turi kokių patarimų? 

Komentarai

  1. Bandysiu pasinaudoti patarimais. Vos kelias knygas perskaičiau per šiuos metus, o tikslą užsibrėžiau nemažą. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj susiduriu ir aš su šia problema :D jau porą mėnesių niekaip neprisiverčiu perskaityt jokios knygos. Būtinai išbandysiu tavo patarimus, gal padės :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geri patarimai, kai manr aplankys ”pertrauka” būtinai pasinaudosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puiku, ačiū už patarimus. Pats metas nutraukti pertrauką ir įgyvendinti pažadus...duotus sau. Sėkmės rašyme!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą