TOP10: FAKTŲ APIE MANGAS

Šiais metais atradau tai kas pamiršta ir pasinėriau į šiuos dalykus stačia galva. Daug domėjausi apie mangas, jų rašymą, kas ir kodėl. Tad šiandien - 10 faktų apie jas, kurie man pasirodė itin įdomūs. Gal būt jau kai kuriuos žinai, o kai kuriuos dar tik išgirsi? Jei kažko įdomaus nepaminėjau, laukiu tavo komentaro!

  1. Kaip keista bebūtų, mangos yra labai pamėgtos moterų. Nors iš ties daug kur pastebiu, jog jos kažkodėl pabrėžiamos kaip vaikinams skiriamos knygos.
  2. Visa manga yra piešiama ranka! Taip! O tik vėliau perkeliama į kompiuterius, spausdinama ir taip toliau... Tačiau kiekvienas mūsų matomas paveikslėlis buvo nupieštas ranka, todėl jei įsižiūrėsite į tą patį personažą per kelias dalis ar net puslapius, jis nebus visiškai identiškas.
  3. Japonijoje yra įprasta, kad jei nebenori turėti vienos ar kitos mangos, jas gali palikti bet kur: ant suolelio, pašto dėžutės ar šiaip pakelėje, ir tas, kas ras, ją galės pasiimti.
  4. Japonijoje sunaudojama daugiau popieriaus spausdinant mangas, nei gamint tualetinį popierių!
  5. Taip pat Japonijoje populiarios „Manga cafe“. Jose skaitytojai gali mėgautis kava ir skaityti mėgstamą mangą ar net dalintis įspūdžiais apie ją su kitais lankytojais! Šakės, kaip tokių reikia ir Lietuvoje!
  6. Mangų žurnalai labai dažnai yra didesnės nei 300 puslapių apimties. 
  7. Žmogus, kuris piešia mangas, yra vadinamas mangaka.
  8. Vos mangai imant prarasti savo populiarumą, moteriškos lyties veikėja tampa itin seksuali.
  9. Pirmosios mangos buvo pradėtos kurti 19 amžiuje.
  10. Pirmosios mangos buvo itin nacionalistinės.
O ką įdomaus apie šį žanrą gali pasakyti Tu? Ar mėgsti jį?

Komentarai