„STUDIJOS 2017“

Kaip jau žinia, visai neseniai prasiautė dar viena studijų paroda, kuri turėtų padėti apsispręsti kuo nori būti ir kur tau mokytis. Su nekantrumu laukiau kelionės į LITEXPO jau nuo pat pirmų minučių kuomet auklėtoja pasakė važiuojam.
Taigi, mums buvo žadėta, kad parodoje išbūsime 4,5 h. Aha. Nuvykus pasakė, kad turime vos 3. ABSURDAS. Bet ne apie tai. Tai žodžiu, aš buvau susidariusi planą ką noriu aplankyti, kokiose paskaitose sudalyvauti. Deja deja, aplankiau tik pusę ko norėjau, nes laiko paprasčiausiai man neužteko.
5 salėje buvo įkurta taip vadinama pagrindinė paroda, kurioje susirinko daugelis Lietuvos universitetų. Pasidomėjau VU, kalba.lt, VDU, keletu kitų apie kuriuos net nebuvau girdėjusi ir jau spėjau užmiršti, nes jie paprasčiausiai manęs nesudomino. Žodžiu, psichologe nebūsiu, nes ten reikia matematikos o man čia kirtis ir aš net nežadu laikyt jos egzamino. Bet čia jau, vėlgi, visai kita tema.
Toliau 4 salėje buvo įsikūrę užsienio universitetai, kurie, galiu pasakyti, iš ties sudomino. Labiausiai turbūt sudomino LCC, tarptautinis universitetas esantis Klaipėdoje. Sakė, kad jų studentai dažnai keliauja į Ameriką, į Kanadą šiek tiek mažiau. Tiesa, pastaroji yra mano svajonių šalis kurioje norėčiau gyventi, tad visa siūloma informacija apie ją man buvo itin naudinga. Prie pačios Kanados stendo prieiti nebeturėjau galimybės, vėl gi, laikas užspaudė mane visiškai negailestingai.
3 salėje nebuvo net mano kojos pirštelio ar plaukų sruogelės, mat beeinant link ten žvilgtelėjom į laikrodį ir pamatėme, kad iki mūsų išvykimo liko vos 4 minutės. Žodžiu, buvo labai jau smagu bėgti per visą tą aikštelę, kuri buvo aptraukta visišku ledu ir griuvinėti kas trys žingsniai... ha, autobusą, nors net neįsidėmėjom kaip jis atrodo ar kokie jo numeriai, sugebėjome surasti lygiai per tas keturias minutes ir pasirodyti tip top tada, kuomet mums ir buvo liepta. Žodžiu, kitais metais reikės žiūrėt ir likt savaitgaliui Vilniuje, o ne važiuot namo po poros valandų.
Žinomą, kaip Emilija be skirtukų? Iš kiekvieno stendo pasiėmiau bent po skirtuką, kad būtų ką prisiminti. Kiti universitetai buvo labai dosnūs tiems, kurie jais domisi ir dalijo įvairius dalykus: ženkliukus, tušinukus, pieštukus, apyrankes, užrašų knygutes...
Aš jau laukiu kitų metų parodos!
O tu ar buvai? Ar patiko? Jei ne, ar norėtum apsilankyti? :)

Komentarai

  1. Aš irgi norėjau su mokykla važiuoti į šitą parodą, bet kažkodėl apsisprendžiau, o po to ir vietų nebeliko... Nieko, gal kitais metais nuvyksiu, nors čia gauta informacija būtų buvusi be galo naudinga būtent dabar :D Beje, galbūt bendravai su LMTA atstovais, jei tokių buvo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pro šituos, kadangi jau vėlavome, tik prabėgdama prigriebiau brošiūrą (tikiuosi, kad ten jų, nes realiai per viską net jų dar neskaičiau), šnektelėti, deja, nepavyko... :( Bet jei nori (ir ten tikrai jų) gali susirast mane fb, parašysiu, kas ten ;)

      Panaikinti
  2. Oj svajonė pabuvot tokiam renginy <3 Smagu, kad tau patiko, galbūt kiek padėjo apsispręst kur norėtum stot, huh?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai norėčiau pasakyti, kad padėjo, tačiau išėjau tik dar labiau klausdama savęs ar tikrai noriu tuo būti, galbūt verta žvelgti į kitas puses ir panašiai... O apie universitetus susidariau tam tikras nuomones, bet tai nė kiek nepadeda apsispręsti kur norėčiau toliau eiti... xd

      Panaikinti

Rašyti komentarą