KNYGŲ MUGĖ 2017 | ĮSPŪDŽIAI

Kai kas nors pasako, kad knygų mugėje nedaug žmonių...
Nors jau antra diena kaip aš namuose, noriu pasakyt, kad knygų mugės įspūdžiai verda manyje, bet negaliu, nes taip nėra. Aš rimtai. Man šie metai kažkokie niūrūs ir viskam turiu per dideles viltis ir tuomet nusiviliu.
Pradėsiu nuo to, kad Muzikos ir Bukanistų salės buvo tame pačiame pastate, tad erdvės trūkumas tiesiog milžiniškas. Nuo pradžių.
Šeštadienį knygų mugę pasiekiau apie 11 valandą ryto ir iš karto nuskubėjau pirkti knygų į pagrindinę salę. Knygų Klubo stende neradau tų 3 sau patinkančių, tad apsisukau ir nuėjau. Na, dvi gal ir nieko buvo, bet va tos trečios niekaip neradau, beveik viską turiu... Taigi, pasukau link Almos Littera, Baltos lankos, Obuolys stendų. Kadangi jie stovi tose pačiose vietose, narsčiau kaip žuvis vandenyje, nes jau puikiai žinojau kur kas gyvena.Žinoma, vienu metu nuoširdžiai galvojau apalpsianti... Ten, koridoriuje, kuris padalintas į dvi eismo juostas, viskas tiesiog sustojo. Žmonės murmėjo, kad  dvi kvaišos pinigus skaičiuoja ir nesijudina. Tai žodžiu. Buvau pačiam vidurį ir niekaip nepraeisi nei į vieną pusę ir taip silpna pasidarė... Va šito ir bijojau visą laiką. Kad užeis klaustrofobija. Man ji ir taip visada reiškiasi, bet tokiuose atvejuose aplamai blogai. Galvojau apalpsiu, bet, ačiū Dievui, viskas gerai ir tereikėjo išsitraukti vandenį ir atsirėmus į sieną giliai kvėpuoti. Tai labai suprantu visus žmones su siaurų patalpų baimėmis ir užjaučiu. Baisus dalykas.
Prie populiariojo užrašo „knyga“.
Nuėjau į vienos knygos pristatymą, Aušros Prašauskaitės „Moterys: 12 įkvepiančių istorijų“. Iš ties, labai patiko. Nusitempė podė, ir ačiū jai už tai, nes pati greičiausiai būčiau nesusidomėjusi. Taigi. Viskas ką galiu pasakyti, tai man labai patiko A. Maldeikienės pasisakymai. Labai. Aplamai, buvo labai geras pristatymas, nors, manau, buvo smarkiai nukrypta nuo plano, nes autorės veide mačiau susierzinimą gerb. Maldeikienei vis neužsičiaupiant. Žinot kokia ji.
Muzikos salėje alpau kai pamačiau Svarą (Gabrielių Liaudanską). Dar turėjau svajonę sutikt Mad Money, bet jis kaip tik tuo metu kai vaikščiojau ten nė pro kur nesirodė. Taip pat mačiau Monika Pundziūtę, bet kadangi jos muzika manęs netraukia, tai net nepriėjau. Nors draugėms parašius, kad matau ją, kai kurios liepė eit ir pasidaryt asmenukę. Na bet ai, neapsimetinėsi, jei nepatinka. O nepatinka tik muzika ir tik šiuo metu. Gal rytoj jau būsiu didžiausia fanė, niekas nežino kaip man užplauks. Taip pat pamačiau A. Mamontovą ir Freaks on floor.
O nuvylė, kaip jau pradžioje minėjau, erdvės trūkumas. Labai norėjau prasinešti per bukanistų salę, o šiais metais jie gavo labai mažai vietos, tad tai liūdino. Ir tai, kad muzikos salėje reikėjo tiesiogine prasme žmones griauti, kad praeitum, buvo labai didelis minusas. Bet tikiuosi, kad kitais metais viskas bus sutvarkyta ir gerai. Jau jų laukiu. ♥

O Tu ar buvai? Pasidalink įspūdžiais! :)

Komentarai