KIERA CASS „KARŪNA“

„Vis dar negalėjau įžvelgti prasmės grumtynėse su nesibaigiančiais sunkumais dėl meilės, per kuria žmogus tampa visiškai bejėgis.“

Šiandien mano rankose - paskutinioji „Atrankos“ serijos knyga. Kaip jau žinia, paskutiniosios dvi knygos yra apie Amerikos ir Maksono dukrą - princesę Idliną. Iš pirmosios dalies, „Paveldėtoja”, apie ją dauguma skaitytojų susidarė nuomonę, kad ji yra išlepinta, bejausmė, arogantiška ir tik save mylinti mergina. Nuo pat pirmųjų „Paveldėtojos“ puslapių buvau karšta Idlinos gerbėja ir nuo pat pirmųjų pažinties akimirkų man įstrigo Erikas. Kuklus, linksmas, nuoširdus vaikinukas. Tad išvydus šią dalį griebiau jautį už ragų ir panirau. Kai kūkčiojimai jau baigėsi ir ašaros nebetemdo vaizdo, galiu pasidalinti savo nuomonę.
Knyga verkti privertė vos atvėrus pirmąjį puslapį - iš ankstesniųjų knygų tokia jauną ir gražią Amerika ištinka širdies smūgis ir šios gyvybė kabo ant plauko. Žinoma, karalius (vis dar nepripratau prie šio jo statuso) visą laiką praleidžia su žmona, tad Idei tenka ne tik rūpintis kaip vyksta Atranka, skirti jai dėmesio, bet dar ir valdyti šalį. Taip pat labai greitai į jos gyvenimą įsiveržia dar vienas vaikinas - Maridas. Jo tėvai - Augustas ir Džordžija Ilėjos. Taip. Tie patys, kurie veikė ir tuomet, kai skaitėme apie Amerikos ir Maksono jausmus. Taigi, jis Ilėjos žmones labai gražiai nuteikia už princesę ir šie, galima sakyti, ją pamilsta. Iš tiesų, jis man pasirodė iš tiesų šaunus kandidatas į merginos ranką. Tačiau aš apsigavau lygiai taip pat kaip ir veikėjai. Taip pat autorė numetė siurprizą, kurio vargiai kas tikėjosi: du vaikinai per Atranką pamilsta vienas kitą. Ačiū Dievui Idlina yra supratinga ir protinga mergina, tad abu juos paleidžia, taip pat susitaria, kad visiems būtų geriau ir lieka draugais. Dar vienas milžiniškas įvykis - matydama kaip tėvai neturi vienas kitam laiko (ypač tėtis) pasisiūlo anksčiau laiko tapti karaliene ir šie sutinka. Tapus karaliene, Maridas parodo tikrąjį savo veidą: pagrasina, kad jei ji už jo netekėsianti, jis nuteiks Ilėjos žmones prieš karalienę. Tačiau Idlina nėra kvaila ir pagreitina Atrankos įvykius. Nors ji puikiai žino, kad galimybės ištekėti už mylimojo Eiko nėra, pasirenka kita variantą. Bet jį sutikus ir norint apie tai pasikalbėti, ji pripažįsta savo planą ir pasako, kad negali šitaip jo pririšti prie rūmų, kuomet jo tikrasis pašaukimas - kurti. Na, o likęs vaikinas yra beprotiškai supratingas ir pasako ką mato. Maksono atsivėrimas ir pasakojimas apie tėvą manau sujaudino ne vieną širdį. Tačiau būtent po jo, mergina išdrįsta sekti savo širdį ir lieka su tuo, kurį pamilo. (ašarų vandenynai) Taip pat įvyksta didžiulė permaina Ilėjoje ir jos valdyme, tačiau viskas tik į gerą.
Žinot, būčiau nieko prieš jei Kiera Cass nuspręstų kurti toliau ir toliau knygas apie šią giminę. Mielai paskaityčiau ir apie Idlinos vaikus, anūkus ir proanūkius.
5/5♥

Komentarai

  1. Man ši knyga taip pat labai patiko. Ir aš taip pat verkiau skaitydama knygos pabaigą. Perskaičius visą seriją galiu drąsiai tvirtinti, kad ji atsidūrė mėgstamiausių knygų sąrašo viršūnėje.
    Skaičiau daug atsiliepimų, kad rašytoja seriją galėjo baigti trečia knyga, tačiau tokius žmones galėčiau apmėtyti supuvusiais kiaušiniais. Man pačiai buvo labai įdomu sužinoti kaip gyvena taip mylimi veikėjai, o Idlinos istorija taip pat labai sužavėjo :).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiugu girdėti! :)
      Aš iš pradžių irgi galvojau, kad galėjo būti tik trys knygos, bet vos įnikus į 4 dalį, išbariau save už tokias mintis. Kiaušiniais gal jų neapmėtyčiau, bet praranda iš ties daug. ;)

      Panaikinti
  2. Nenoriu suklaidinti, bet dar turėtų išversti "Ilgai ir laimingai", čia tęsinys... Bet nežinia, ar išvers.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ir mačiau šias dalis anglų kalba, tačiau nepanašu, kad Lietuva jas galvotų versti. :/

      Panaikinti

Rašyti komentarą