KĄ ŽODIS „KALĖDOS“ REIŠKIA MAN? | BLOGMAS #9-11

Kelias pastarąsias dienas jaučiausi itin blogai: tiek emociškai, tiek fiziškai. O kur dar keletas reikalų, kurie iškrito kaip sniegas karštą vasaros diena... Tačiau šiandien ir vėl rodausi su nauju įrašu ir kviečiu tęsti skaitymą!
Tas magiškas žodelis „Kalėdos“ man visuomet reiškė šį tą daugiau nei dovanas.
Nors šiandien pažvelgus į save ir į supančia aplinką turėčiau sakyti kitaip. Kalėdų prasme po mažu tampa dovanos ir rūpinimasis jomis, galvojimas, kas kam patiktų ir panašiai. Juk dabar pažiūriu ir matau tik dovanas. Dovanas dovanas dovanas dovanas dovanas dovanas... Sveikinu prekybos centrus! Jie visiškai ir iš ties puikiai sugebėjo pakeisti mano požiūrį į šį laikotarpį! Ankščiau juk laukdavau Kalėdų ne dėl kažkokios dovanos, o dėl to, kad pamatysiu brolius, dukterėčia, kad kartu su pačiais brangiausiais susėsiu už stalo ir galėsiu nemiegoti iki pat vidurnakčio, kad išeisiu laukan ir bandysiu prakalbinti šunį (lyg to ir taip nedaryčiau kiekviena diena), kad apsikabinčiau tvorą, braidyčiau po pusnis su suknele ir be jokio palto, kad... O dabar? Dabar visa aplinka veikia ir mane, ir tave, ir apskritai visus aplinkui. Reklama mums įbruko mintį, kad jei mylime žmogų, tai privalome jam dovanoti kažkokią tai brangia dovaną, nes tik taip tą savo meilę įrodysime. Nė kiek neslepiu, kad kartu su pasauliu tampu vis labiau materialistine būtybe. Tačiau viena dar liko: tas begalinis šeimos pasiilgimas ir žinojimas, kad būtent tomis dienomis juos pamatysiu.
Taigi, Kalėdos man vis dar išliko stebuklų metu, kuomet tikiu, kad šuo lieps jo nenervuoti, išsitrauktas šienas pasakys ar ilgai dar gyvensiu, kūčiukų skaičius ir tvora pasakys ar kitais metais šalia atsiras ta sielą papildanti dalelė, pamatysiu mylimus, bet galbūt metų bėgyje užmirštus šeimos narius.
O ką „Kalėdos“ reiškia Tau?

Komentarai

  1. Visiškai sutinku su tavo mintimis. Tos Kalėdos jau tampa vis materialesnės ir dauguma pamiršta tikrąją šios šventės prasmę... Man Kalėdos reiškia, taip pat kaip ir tau, kad bent vieną dieną per metus daugybė giminių susės prie vieno stalo, bendraus, dalinsis emocijom ir kitais šiltais dalykais... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad tas materialumas greitai išeis iš mados, nes vis daugiau žmonių nori atsigręžti į tą tikrąją Kalėdų prasmę :)

      Panaikinti
  2. O man daiktai nerūpi. Aišku, smagu kažką gaauti. Ir visiems taip. Bet man pirmoj vietoj visada buvo emocijos. Kūčių stalo ruošimas, mišios, kelionė pas močiutę, susitikimas su seniai matytais giminaičiais, ilgi pokalbiai, prisiminimai, giminaitis persirengęs Kalėdų Seneliu ir saldus miegas po ilgos, dvasiškai šiltos dienos :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą